De Eigenzinnigheden van Leah Burke - boek recensie

vrijdag 3 augustus 2018


Leah Burke is drummer in een girlband, koningin van de droge humor, de beste vriendin van Simon Spier en vreselijk onzeker. Nu het laatste jaar op haar middelbare school ten einde loopt, maakt ze zich niet alleen druk om haar - vindt ze zelf - middelmatige tekeningen, maar ook om:
Haar vriendengroep die uit elkaar begint te vallen;
Het feit dat ze biseksueel is, en dat ze dat aan niemand durft te vertellen;
Haar hopeloze verliefdheid op een goede vriendin, die al een vriend heeft.
En alsof dat nog niet genoeg is, komt de prom steeds dichterbij, en het moment waarop Leah en haar vrienden allemaal naar verschillende universiteiten gaan ook. Leah probeert op alle mogelijke manieren iedereen bij elkaar te houden, maar ze zal misschien meer voor zichzelf moeten kiezen - en voor de liefde.


Nadat ik vorig jaar Simon vs de Verwachtingen van de Rest van de Wereld en De Voordelen van Onbeantwoorde Liefde vlak achter elkaar had gelezen wilde ik meer van de boeken van Becky. Gelukkig kwam dit jaar haar nieuwe boek, dat eigenlijk een vervolg is op Simon vs. Het zou over Leah gaan, een super cool personage. Ik kon niet wachten.

Wat het is weet ik niet, maar Becky begint haar boeken meteen goed waardoor je er meteen lekker in zit. Het verhaal begint gewoon lekker, en gaat daarna rustig op gang. Het is net zoals een vriend die je al tijden niet hebt gesproken, maar als je die vriend weer ziet gaat het gewoon meteen goed.
En eigenlijk is het verhaal niet super bijzonder, maar het werkt! Het is juist zo realistisch.
In dit boek zien we Leah en haar vriendengroep in haar laatste jaar. Ze vragen zich af waar ze willen studeren, het gala zit er aan te komen... en het afscheid ook.
Het word dus erg realistisch verteld. Het is super grappig, maar ook emotioneel. Wederom was ik dol op de Harry Potter referenties, en ik kwam een naam tegen dat een combinatie is van twee hele toffe auteurs en beste vrienden van Becky! Het is gewoon een heerlijk boek!

Leah is een toffe, coole, gevoelige, maar ook enorm koppige meid. Ik kon erg om haar lachen, met haar meeleven, maar ik kon me ook wel een beetje aan haar ergeren. Maar dat maakt haar juist zo realistisch! Het was zo leuk om over haar onzekerheden te lezen, onzekerheden zoals zo veel mensen ze hebben. Leah is gewoon Leah. Ik vind haar heel cool, heel lief en een toffe Slytherin (ik houd er zo van als auteurs in personages in Hogwarts afdelingen plaatsen!).

Over Becky haar schrijfstijl heb ik niet veel anders te zeggen dan dat het heerlijk is. Jeetje, je leest er zo lekker doorheen en het past zo goed bij het verhaal dat ze wil vertellen. Het is echt net alsof je in het hoofd van een tiener kijkt. Ik houd er van!

Van de Simonverse ga ik waarschijnlijk nooit genoeg krijgen. Ik wil een boek van Blue als hij op de universiteit zit, eentje van Abby en Nick en van iedereen! Wat een heerlijke universe is dit toch!

Titel: De Eigenzinnigheden van Leah Burke
Auteur: Becky Albertalli
Uitgeverij: Blossom Books
Pagina's: 309
Sterren: 5/5

* Ik mocht Leah Burke ontvangen van Blossom Books als recensie exemplaar, nogmaals bedankt!

Een reactie posten