tee bee ahr zomer 2018

zondag 15 juli 2018Het is altijd leuk om te weten als er een stapeltje boeken op je ligt te wachten, en al helemaal als het boeken zijn waar je erg naar uitkijkt. Dit zijn de boeken die ik heel graag wil lezen deze zomer.


Griffin has lost his first love in a drowning accident. Theo was his best friend, his ex-boyfriend and the one he believed he would end up with. Now, reeling from grief and worsening OCD, Griffin turns to an unexpected person for help. Theo's new boyfriend. But as their relationship becomes increasingly complicated, dangerous truths begin to surface. Griffin must make a choice: confront the past, or miss out on the future... 

Nadat ik begin dit jaar They Both Die at the End heb gelezen wilde ik alleen maar meer van Adam zijn schrijfstijl, verhalen en personages. Het zou me niet heel veel uitmaken welke van zijn twee andere boeken ik eerst zou lezen, maar ik kwam History is All You Left Me tegen in de boekhandel en besloot hem mee te nemen.


Leah Burke is drummer in een girlband, koningin van de droge humor, de beste vriendin van Simon Spier en vreselijk onzeker. Nu het laatste jaar op haar middelbare school ten einde loopt, maakt ze zich niet alleen druk om haar - vindt ze zelf - middelmatige tekeningen, maar ook om:
Haar vriendengroep die uit elkaar begint te vallen;
Het feit dat ze biseksueel is, en dat ze dat aan niemand durft te vertellen;
Haar hopeloze verliefdheid op een goede vriendin, die al een vriend heeft.
En alsof dat nog niet genoeg is, komt de prom steeds dichterbij, en het moment waarop Leah en haar vrienden allemaal naar verschillende universiteiten gaan ook. Leah probeert op alle mogelijke manieren iedereen bij elkaar te houden, maar ze zal misschien meer voor zichzelf moeten kiezen - en voor de liefde.


 Becky is ook zo'n auteur die het erg goed bij me doet. Haar voorgaande boeken zijn geliefd door zoveel mensen, en ook door mij. En als er dan een soort vervolg op Simon vs komt word ik natuurlijk heel erg enthousiast. Leah is een interessant personage waar ik in de boeken niet zoveel hoogte van kreeg, en die ik graag nog wat beter wil leren kennen.Lennie Walker is zeventien als haar zus Bailey plotseling overlijdt. Vanaf dat moment staat ze er alleen voor, terwijl Lennie gewend is veilig in de schaduw van haar tempe¬ramentvolle zus te blijven. Daarbij zijn er, ondanks haar niet-bestaande voorgeschiedenis met de liefde, opeens twee jongens die haar aandacht vragen. Toby was het vriendje van Bailey, en ze lijken als enigen elkaars verdriet écht te begrijpen. Joe is nieuw, komt uit Parijs en heeft een magische grijns en een ongelooflijk muzikaal talent. Lennie worstelt met haar nieuwe plaats in het middelpunt van de belangstelling én met de aandacht van Toby en Joe. Bij de een vergeet ze haar verdriet, maar alleen de ander kan haar troosten. Voor Lennie zijn de jongens als de zon en de maan. En ze weet dat als die botsen, de hele wereld explodeert.

Vorig jaar las ik na heel lang eindelijk. Ik Geef je de Zon, en ik snapte meteen waarom iedereen er zo dol op is. Hierna wilde ik graag ook Jennie haar andere boek lezen, maar ik kwam er maar niet aan toe. Nu had Blossom Books de actie dat een aantal boeken maar €10,- waren, en toen greep ik mijn kans. Ik ben benieuwd of dit boek me net zo kan raken.Nina's ouders zijn net gescheiden. Dat betekent niet alleen dat Nina vanaf nu elk weekend met een enorme weekendtas heen en weer moet fietsen tussen twee huizen, maar ook dat ze in sneltreinvaart moet wennen aan de nieuwe situatie. Aan de nieuwe vriendin van haar vader bijvoorbeeld, die twee kinderen heeft: Lindi (type valse stiefzus) en Mark (headbangende metalfan). En aan het feit dat haar moeder als een zombie-in-pyjama door het huis wandelt.
Eigenlijk heeft Nina het al druk genoeg met voetbal, vriendinnen en haar laatste schooljaar - en nu komt dit er ook nog bij. Hoe moet ze dit in hemelsnaam allemaal tegelijk doen?


Het was een verrassing toen ik te horen kreeg dat ik Heerestraat & Rozenlaan als cadeautje van Blossom Books zou krijgen om te vieren dat ze hun eerste Nederlandse fictie auteur hebben! De cover ziet er al super leuk uit, en het verhaal klinkt ook nog eens goed. Hier ben ik zeker benieuwd naar!
Bea is de eindeloze sleur van school helemaal zat en heeft genoeg van haar uitzichtloze baan waarmee ze haar overspannen moeder onderhoudt. Ze droomt van een uitweg.
Als er een signaal uit de ruimte wordt ontvangen, wordt er een missie gepland om de oorsprong hiervan te achterhalen. De missie zal honderden jaren duren en hoewel ze haar hele leven achter zich zal moeten laten, weet Bea zeker dat ze mee de ruimte in moet. Maar dan wordt ze verliefd...


Toen ik wachtte op een nieuw deel in deze serie verwachtte ik eigenlijk een derde deel. Ik werd echter blij verrast toen het een prequel (voorafgaand deel) bleek te zijn. Dat betekend een nieuw verhaal, nieuwe personages en nieuwe verrassingen. Daarnaast is de cover ook nog eens prachtig. Kate Ling heeft toffe ideeën, en ik ben benieuwd of dit deel ze ook zal hebben!Wat ligt er op jouw tee bee ahr stapel?

Een reactie posten