Harry Potter anniversary week - boek tag

vrijdag 6 juli 2018


Ik ben een beetje te laat, maar afgelopen week was de 21e verjaardag van Harry Potter and the Philosopher's Stone. Dit moet natuurlijk gevierd worden. Laurie wees me er op dat ik deze tag leuk zou vinden, en gelijk had ze. Dus hier is een nieuwe Harry Potter tag!

What house are you in?

Ik ben een trotse Hufflepuff! Na een beetje identiteitscrisis realiseerde me ik dat ik pas echt thuis hoor in deze gezellige afdeling, en ik kan me herinneren dat ik Hufflepuff kreeg toen ik de test voor de aller eerste keer deed!

What is your wand?
Mijn toverstok is gemaakt van rowan wood (lijsterbes) heeft een phoenix veer als core, is 10 inches lang en is redelijk flexibel.  
What is your patronus?

Een bruine haas. Klein en snel, net zoals ik!

What would your Boggart be?

Dit vind ik eigenlijk best een lastige. Waarschijnlijk zie ik de mensen waar ik om geef dood, of anders in groot gevaar. Ik heb verder niet zulke grote angsten, in ieder geval niet fysiek. Een angst om helemaal alleen achter te blijven zou ook wel kunnen.


What position would you play in Quidditch?

Omdat ik klein en snel ben, en omdat het veel concentratie vereist, denk ik dat ik best een goede zoeker zou kunnen zijn. Maar met mijn vermoeidheid en evenwichtsstoornis is het misschien slimmer om in het publiek toe te kijken.
Would you rather take divination or care of magical creatures?

Sowieso care of magical creatures! Ik ben dol op dieren, en als ik het mag zeggen, ik ben ook best goed met dieren. Het zou me zo leuk lijken om fabeldieren te kunnen verzorgen en leren kennen. 
What pet would you take to Hogwarts?

Een uil is natuurlijk heel handig, maar ik zou het zonde vinden om het dier zo lang in de uilentoren te laten. Ik wil gezelschap, een diertje om mee te knuffelen. Dus waarschijnlijk zou ik een kat mee nemen.
Which of the Deathly Hallows would you choose?

Ik kan kiezen tussen de steen, de toverstok en de onzichtbaarheidsmantel en dan zou ik sowieso voor het laatste gaan. Met de steen speel je met de dood, en dat wil ik absoluut niet. Met de machtigste toverstok van de wereld ben je wel een groot doelwit. Met de mantel kun je gewoon rondlopen zonder dat mensen je zien of aanspreken. Ik zou wel bang zijn om de mantel kwijt te raken.
Would you try to enter the Triwizard Tournament?

Nope. Absoluut niet! Ik kijk wel toe vanaf de tribune.
Would you rather drink butterbeer or pumpkin juice?

Aangezien butterbeer als enorm zoet wordt beschreven, en ik absoluut niet van zoet houd ga ik voor pompoen sap.


Favourite and least favourite teacher at Hogwarts?

Mijn favoriete zou professor Lupin zijn. Hij is aardig, geeft ontzettend leuk les en geeft ook nog eens om zijn leerlingen. Mijn minst favoriet zou absoluut professor Umbridge zijn. 
Would you rather have the Marauder’s Map or the Time-turner?

Tijd is ook zo iets waar ik liever niet mee wil spelen. Een klein foutje, en een hele hoop kan veranderd zijn. De kaart kan daarnaast enorm handig zijn. Wil ik naar de bibliotheek, maar wil ik dat het niet al te druk is, dan kijk ik eerst even op de kaart.


Which Hogwarts ghost do you like the most?
De geest van Hufflepuff, de Dikke Monnik, blijkt heel aardig te zijn en maakt graag een praatje met de Hufflepuff leerlingen. Maar ik zou ook erg geïnteresseerd zijn in de Grijze Dame, Helena Ravenclaw.

Would you join the Frog Choir?

Waarschijnlijk niet. Ondanks dat ik dol ben op dieren, heb ik geen behoefte om met ze te zingen. Daarnaast zijn mijn zangtalenten niet al te best, dus ik zal dat niemand aan doen. 
Would you rather get a pygmy puff or Weasley’s Wildfire Whiz-bangs?

Ik kan niet zo heel goed tegen harde knallen, dus ik laat het vuurwerk lekker achterwegen. Zo'n klein, pluizig beestje lijkt me daarnaast heel gezellig om te hebben, dus ik ga voor een pygmy puff!

The Hogwarts Express trolley is passing by, what do you get from it?

Waarschijnlijk is grotendeel wat op dat karretje ligt zoet, maar als er iets hartigs tussen ligt neem ik het graag. Zo'n lange treinreis is natuurlijk lang niet zo gezellig zonder iets lekkers bij de hand.
If you could save one person from the battle of Hogwarts, who would it be?

Dit vind ik altijd zo'n rot vraag, want zoveel belangrijke en goede personages hebben hun leven gegeven. Lupin en Tonks hebben hun zoon moeten achterlaten, en Fred een hele familie. Maar ik denk dat ik Fred zou kiezen. Hij was nog veel te jong, en heeft zoveel vrienden en familie achter gelaten.

Who are the 7 best characters/which 7 characters would you take with you on a deserted island?

Oeh, dit is best een lastige. Er zij zoveel personages waar ik dol op ben. Maar hier komen ze, op willekeurige volgorde. 


  • Hagrid
  • Dobby
  • Neville
  • Luna
  • Ron
  • Lupin
  • DumbledoreWelke zeven personages zou jij meenemen naar een onbewoond eiland?

Een reactie posten