boek wishlist #35

zondag 17 juni 2018

                                            Afbeeldingsresultaat voor de opstand marissa meyer

Iko – bijdehante androïde en beste vriendin van Lunarkoningin Cinder – is op jacht naar Alpha Lysander Steele. Hij is de leider van een losgeslagen bende wolfsoldaten, die de fragiele vrede tussen de Aarde en de maan in gevaar brengt.
Steele dreigt een bloedbad aan te richten op Aarde, tenzij Cinder aan zijn eisen kan voldoen: de genetische manipulaties die op hen zijn uitgevoerd terugdraaien. 
En om te laten zien dat hij het meent, begint Steele mensen te gijzelen. Cinder en Kai, Scarlet en Wolf, Cress en Thorne en Winter en Jacin komen allemaal voor in dit epische nieuwe gevecht. Maar het is Iko die haar grootste angsten onder ogen moet komen, als ze de waarheid ontdekt over zichzelf en haar ongebruikelijke androïde-programmering.
Aan alles komt helaas een einde. Voor zover ik weet is dit het laatste boek in the Lunar Chronicles serie, en ik ga het enorm missen. Maar tot die tijd kan ik nog even genieten van deze toffe personages in deze comic met super toffe illustraties (en ook nog eens vertaald door blogvriendin Anneke!).Duik in een wereld van spookstadjes, hongerige wouden en pratende dieren, een wereld waar bij maanlicht duistere overeenkomsten worden gesloten. Lees over de zeemeermin die dodelijke stormen oproept en over een rivier die bereid is een door liefde verblinde jongeman te helpen, maar alleen tegen een vreselijke prijs.
Geïnspireerd door mythes, sprookjes en legenden schreef Leigh Bardugo, bestsellerauteur van De Grisha-trilogie en De Kraaien, een heerlijk sfeervol boek met zes korte verhalen vol bedrog, wraak, zelfopoffering en liefde. Aangevuld met de prachtige illustraties van Sara Kipin is dit een musthave voor elke sprookjesfan!


Ik ben een groot sprookjesliefhebber, dus ik werd natuurlijk heel nieuwsgierig toen ik over dit boek hoorde. Je hoeft niet de andere boeken van Leigh te hebben gelezen om dit te kunnen lezen, en daar ben ik best blij om. Natuurlijk wil ik haar andere boeken op een dag lezen, maar er zijn ook zoveel andere boeken. Dit boek lijkt me gewoon een mooi verzamel boek, en iets waar ik zeker van kan genieten!De wereld van de zeventienjarige Viking-dochter Eelyn bestaat uit oorlog voeren. Ze weet niet anders dan dat ze samen met haar clan, de Aska, telkens weer strijdt tegen hun grootste vijand, de Riki. Haar leven is wreed, maar eenvoudig: vechten en overleven. Totdat ze op het slagveld het onmogelijke ziet: haar broer die meevecht met de Riki. De broer die ze vijf jaar geleden zag sterven.
Eelyn wordt gevangengenomen en moet als slaaf overwinteren in de bergen bij de Riki. Maar als ze zichzelf begint te herkennen in de mensen die ze altijd heeft geleerd te haten, brokkelt de wereld die ze zo goed dacht te kennen langzaam af. Wanneer het dorp wordt aangevallen door een meedogenloze derde clan, moet Eelyn Fiske vertrouwen, de vriend van haar broer die haar meerdere keren heeft geprobeerd te vermoorden. Samen moeten ze een einde maken aan de bloedvete tussen de Aska en de Riki, anders zullen ze moeten toekijken hoe hun mensen worden afgeslacht.


Het woord 'viking' trok me meteen aan toen ik dit las. Ik heb nog nooit een boek zoals deze gelezen, maar het lijkt me zo'n tof onderwerp voor een boek. Naast dat ik graag contemporary lees houd ik ook wel een beetje van spanning en avontuur. Volgens mij heeft dit boek dat, dus ik ben heel erg enthousiast! Sneeuwwitje, met lippen zo rood als bloed, haren zo zwart als ebbenhout en een huid zo wit als sneeuw. Zal ze ooit nog wakker worden na de giftige appel van de boze koningin? In dit betoverende prentenboek komt het wereldberoemde sprookje tot leven. Gebaseerd op het sprookje in de Efteling.

Zoals ik al vertelde ben ik dol op sprookjes, maar daarnaast heb ik ook een klein zwak voor prentenboeken. De Efteling brengt af en toe deze prachtige prentenboeken uit die de sprookjes uit het sprookjesbos vertellen. De versie van Roodkapje heb ik al, maar die van Sneeuwwitje lijkt me ook heel mooi. Nu zijn ze voor mij, maar later als ik kinderen mag krijgen wil ik ze graag voorlezen.


Heb jij nieuwe boeken op je wishlist staan?

1 people left comments on: "boek wishlist #35"

  1. Mooie wishlist! Ik wacht momenteel op de vertaling van het derde boek van Robert Bryndza -al ben ik bang dat dat nog wel enkele maanden gaat duren-. Verder ben ik nieuwsgierig naar De vrouw in het raam.

    BeantwoordenVerwijderen