Boek wishlist #33

woensdag 18 april 2018


 Zoals elke maand deel ik de boeken die op mijn wishlist staan en die ik ontzettend graag wil lezen!No matter how organized I get my room, my records, my books, no matter how precisely I communicate a thing, or how many arrows point to how many objects, in the end I’m floating through space in a most peculiar way.This is Noah Oakman → sixteen, Bowie believer, concise historian, disillusioned swimmer, son, brother, friend.
Then Noah → gets hypnotized.
Now Noah → sees changes: his mother has a scar on her face that wasn’t there before; his old dog, who once walked with a limp, is suddenly lithe; his best friend, a lifelong DC Comics disciple, now rotates in the Marvel universe. Subtle behaviors, bits of history, plans for the future—everything in Noah’s world has been rewritten. Everything except his Strange Fascinations…
Natuurlijk staat deze op mijn wishlist! Ik heb hem al een paar maanden uitgesteld omdat ik hem zo dicht mogelijk bij zijn release datum wilde. 22 mei komt David Arnold zijn nieuwe boek uit, en ik kan echt niet wachten! Al sinds ik Kids of Appetite uit heb en weet dat hij bezig was met een nieuw boek kon ik niet wachten om deze te lezen. Het klinkt ook zin intrigerend. Contemporary met een vleugje magisch realisme (zeg ik dat goed). En ja, het is van David dus daarom alleen al wil ik hem lezen!

De vossen hebben holen is een mooi en leerzaam boek van Rien Poortvliet over het doen en laten van het wild in ons land. 
Reeën, korren, wilde varkens en vossen komen in dit boek aan bod. Maar ook de wilde eend, konijntjes, fazanten, patrijzen, edelherten en schadelijk wild. 
Poortvliet begint steeds met een korte typering van elke diersoort, waarop een reeks tekeningen volgt met toelichtingen in handschrift. De verschillende houdingen van de dieren zijn treffend weergegeven en er is aandacht voor details zoals de vorm van het gebit of de hoef. Ook maakt de auteur de lezer attent op allerlei termen, bijvoorbeeld de witte punt van de vossestaart is de 'lont', een troepje reeën heet een 'sprong'.

Toen mijn moeder klein was kreeg ze het boek 'de Kabouter'. Later kreeg ik die van haar, en ik ben er nog steeds dol op. Er staan prachtige illustraties in, en hij staat gewoon heel mooi in de boekenkast. Later vond ik nog een kabouter boek van Rien Poortvliet. Ik had werkelijk geen idee dat hij nog zoveel andere boeken had. Toen ik laatst op een rommelmarkt was zat ik natuurlijk te neuzen bij de boeken, en ik kwam een hele bak vol boeken van hem tegen. Ik ging uiteindelijk voor een heel groot boek, 'de Ark van Noach', maar had deze nog in mijn achterhoofd. Hopelijk is hij er de volgende keer ook nog als ik naar dat marktje ga.Tommy and Annika have a new neighbor: red-haired, freckle-faced Pippi Longstocking, who has upside-down braids and no parents to tell her what to do. The three children have the most rollicking adventures on their own, with horses and monkeys, the circus, and more!

Pippi is mijn kinderheld! Ik heb de films honderden keren gekeken, ik verkleedde mezelf als Pippi en ik had een pop. Ik was (en ben) echt dol op haar. Daarom lijkt het me zo leuk om het originele verhaal te lezen. Hoe anders is het als de films, en leer ik misschien meer over haar? Daarnaast ziet dit boek er nog super schattig uit.

Een reactie posten