Marissa Meyer event (het was geweldig)

vrijdag 23 maart 2018


Een tijdje terug werd aangekondigd dat auteur Marissa Meyer naar Nederland zou komen. Ik dacht dat dit alleen zou zijn voor mensen die een wedstrijd wonnen, en ik kon daar niet aan mee doen i.v.m. geld. Gelukkig kondigde Blossom Books aan dat er een groter event zou zijn, en vrij dicht van waar ik woon. Toen ik hoorde dat ik kon gaan kon ik mijn geluk niet op. Ik ging een van mijn favoriete auteurs ontmoeten, en daarnaast weer een hoop vrienden zien. Ik had er enorm veel zin in!

Het event vond plaats in Dynamo, een gebouw in Eindhoven waar voornamelijk concerten worden gegeven. De ontvangst hal was niet heel groot, maar groot genoeg. Er stonden een paar kraampjes waar je onderranden boeken en boeken goodies kon kopen. Emmy en Lisa stonden er beiden met hun kaarsen en andere leuke goodies. Boekhandel van Piere verocht alle boeken van Marissa Meyer en Blossom Books stond er ook met de leuke goodies. Je kon wat drinken pakken, spulletjes kopen en gezellig kletsen met andere boek nerds.


Hierna volgde het podium programma. Girl boss Myrthe interviewde Marissa, en dat deed ze zo leuk. Ze was heel enthousiast, had leuke vragen en zelfs een kleine quiz voor Marissa. Hierna mochten mensen uit het publiek ook vragen stellen, en ik was gelukkig genoeg om er ook een te stellen. Ik vroeg haar of ze nog andere sprookjes in haar hoofd had voor the Lunar Chronicles. Marissa vertelde dat er een vijfde boek zou zijn geweest dat was geïnspireerd op de Gelaarsde Kat. Het zou gaan over een cyborg kat, en dat leek me eigenlijk best leuk. Er waren ook vragen zoals waarom ze er voor koos om een comic te schrijven over Iko en welk boek ze van de rest van haar leven zou lezen als ze er maar één mocht kiezen. Marissa was super lief en enthousiast. Er was nog een kleine loterij, waar ik helaas niets heb gewonnen, maar iedereen was heel blij met zijn of haar prijs.


Hierna volgde het interview. Ik vond dat het erg goed geregeld was. Hoe eerder je in de rij stond om je kaartje te laten scannen, hoe eerder je je boeken kon laten signeren. Ik had nummer 27, en omdat er steeds rondes van 25 waren was ik de tweede in de tweede ronde. Eerst gelde de regel dat je enkel twee dingen kon laten signeren, maar later werd aangekondigd dat je toch drie dingen mocht mee brengen. Ik besloot om snel nog Iko te kopen, aangezien die al een poosje op mijn wishlist stond. Verder liet ik Alle Sterren en de Cinder print nog signeren.
Marissa kan ontzettend snel signeren, maar maakt wel tijd voor een klein gesprekje. Zo vertelde ze me dat ze de volgende dag een boottocht over de kanalen zou maken, iets waar ze erg zin in had. Ze bedankte me nog voor het cadeautje en zwaaide me gedag. Ze is echt een schatje!


De tijd die overbleef heb ik natuurlijk in de hal gespendeerd. Ik ben nog een keer langs de kraampjes gelopen en heb twee kaartjes en een boekenlegger bij Letters & Lights gekocht. Ook wilde ik graag het schoentje passen, want dat kan toch maar een keer in je leven. Helaas was hij voor mij te klein, maar ik vond het geweldig dat Joost hem wel paste.
Hierna heb ik nog een hele tijd met een leuk groepje staan kletsen, en toen was het event al weer afgelopen. Ik heb ontzettend genoten! Het was heel goed geregeld en iedereen was super lief. Complimenten aan alle organisators, Marissa en de lieve mensen!


Wat vond jij het leuks van deze avond?

4 people left comments on: "Marissa Meyer event (het was geweldig)"

 1. Ik ben een prinses! Leuk dat je er was Nicky!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb echt zo hard moeten lachen om die foto's van prinses Joost!

   Verwijderen
 2. Wat leuk om te lezen! Klinkt als een erg gezellige avond. Ik baal nu toch wel dat ik niet gegaan ben, haha!..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat jammer dat je er niet was! Je had er zeker van genoten :)

   Verwijderen