De Laatste Ster - Boek recensie

woensdag 7 maart 2018

 We zijn hier en dan zijn we weer weg. Dat was al zo voordat ze kwamen. Dat is altijd zo geweest. De Anderen hebben de dood niet uitgevonden, ze hebben hem alleen geperfectioneerd. Ze hebben de dood een gezicht gegeven, om hem ons vervolgens in het gezicht te wrijven, want zij wisten dat dat de enige manier was om ons te vermorzelen. De dood eindigt niet op een continent of in een oceaan, niet bij een berg of op een vlakte, in een jungle of een woestijn. Hij eindigt waar hij begon, waar hij van meet af aan was: op het slagveld van het laatste, nog kloppende mensenhart.

In januari begon ik aan deze serie, een serie die ik al tijden wilde lezen en heel erg nieuwsgierig naar was. Het eerste deel vond ik echt geweldig en ik had gehoopt dat de rest van de serie net zou goed zou zijn. Helaas werd ik al bij boek twee teleurgesteld. Ik vind het boek zeker niet slecht, maar ik had er meer van verwacht. Boek drie zou het, hoopte ik, helemaal goed maken waardoor ik met een goed gevoel deze serie zou afsluiten.

En ondanks dat ik totaal niet kon genieten van de Laatste Ster, heb ik de serie toch met een goed gevoel afgesloten.
Waar ik met gemak door de eerste twee delen kwam, moest ik moeite doen voor dit boek. Normaal zou ik gewoon stoppen met lezen als ik niet kan genieten, maar ik wilde wel erg graag weten hoe deze serie zou eindigen.
Voor mijn gevoel gebeurde er veel te veel in de 300 pagina's die me te wachten stond. Zoveel informatie waardoor ik niet de tijd had om het op te slaan voor er weer iets te leren viel.
Ik moet zeggen, ik vond het verhaal goed. Het was toch erg spannend en heeft me vaak genoeg verbaasd. Helaas niet goed genoeg.
Maar ik ben erg blij met het sterke einde. De serie is voor mijn gevoel goed afgesloten waardoor mijn eindoordeel toch iets beter is dan ik verwacht had.

Ook de wisseling tussen de personages beviel me niet zo erg. Ik vond het te veel perspectieven voor een boek, waardoor ik soms vergat door wiens ogen ik het verhaal aan het lezen was. Hierdoor heb ik niet zo veel opgeslagen, maar ik had geen behoefte om de hoofdstukken opnieuw te lezen.
Ik irriteerde me ook aan een aantal personages, maar ik begreep ze wel. Vooral door de situatie waar ze in zaten. Het gaf een realistisch beeld dat iedereen zo anders was en ook iets anders wilde.

Ik kon helaas totaal niet genieten van dit boek, maar toch vond ik het verhaal goed, vond ik de personages realistisch en heeft het einde me een goed gevoel gekregen.

Titel: de Laatste Ster
Auteur: Rick Yancey
Uitgeverij: A.W. Bruna
Pagina's: 304
Sterren: 2,5/5

1 people left comments on: "De Laatste Ster - Boek recensie "