They Both Die at the End - Boek recensie

woensdag 24 januari 2018On September 5, a little after midnight, Death-Cast calls Mateo Torrez and Rufus Emeterio to give them some bad news: They're going to die today.

Mateo and Rufus are total strangers, but, for different reasons, they're both looking to make a new friend on their End Day. The good news: There's an app for that. It's called the Last Friend, and through it, Rufus and Mateo are about to meet up for one last great adventure—to live a lifetime in a single day.


Ik had al gehoord van de boeken More Happy than Not en History is All You Left Me, maar ik wist pas dat ze van Adam Silvera waren nadat ik David Arnold als auteur leerde kennen. Afgelopen september kwam Adam zijn nieuwste boek uit, en waar ik normaal de eerste boeken van een auteur wil lezen, besloot ik deze eerst op te pakken. Het idee van dit boek trok me enorm aan. Ik begon hem pas te lezen in midden januari, en was verbaast hoe snel ik er doorheen kwam. Ik wist vanaf hoofdstuk een al dat ik niet teleurgesteld zou worden.

Als eerste, dit verhaal is geweldig! Het idee dat je al weet hoe dit boek gaat eindigen is vreemd, maar ook erg intrigerend. Dus ik begon er maar aan, en na ongeveer een hoofdstuk had ik al door hoe goed dit boek wel niet is. 
Twee personages krijgen allebei een telefoontje, iets na middernacht, en krijgen te horen dat ze die dag zullen sterven. Nadat dit een beetje is ingezonken besluiten ze om via een app iemand te vinden die in het zelfde schuitje zit, en waar ze hun laatste dag mee kunnen doorbrengen.
De titel verklapte het einde van het boek al, maar toch verraste me het totaal.

Mateo en Rufus zijn absoluut twee van mijn favoriete personages ooit. Je leert ze kennen, maar ook ├ęcht kennen, en ik ben van ze gaan houden.
Mateo is een beetje een muurbloempje, en Rufus juist niet. Ze passen totaal niet bij elkaar, maar ze trekken elkaar aan en ze klikken gewoon. Het hoort zo, alsof de twee elkaar al jaren kennen.
Ik miste ze al zodra ik het boek sloot, en ik wil zo graag meer over ze lezen. 
Buiten deze twee leer je nog meer personages kennen, zoals de vrienden van Mateo en Rufus, maar ook personages die hun pad voor een klein moment kruisen. Het gaf dit boek zoveel meer diepgang en detail, het gaf me het gevoel alsof ik zelf in het boek zat.

Van alle boeken die ik lees, is misschien 10% Engels. Dit is omdat, ondanks ik goed in de taal ben, ik liever in mijn eigen taal lees zodat ik me extra goed in kan leven. Met dit boek was dit absoluut niet nodig. Het verbaasd me nog steeds dat ik in de eerste dag al honderd pagina's las, en het boek in vier dagen uit had. Adam schreef niet als een verteller, maar als de personages. Nu is dat altijd zo met eerste-persoon, maar dit voelde echter dan de meeste boeken die ik las. Ik begreep zo snel wie de personages waren, en hoe ze in hun situatie stonden. Ik wil absoluut meer lezen van Adam, in het Engels!

Dit is een boek waarbij ik het einde al wist, maar waar alleen het verhaal belangrijk is. Met twee geweldige personages waar je om gaat geven, van gaat houden, en gaat missen. Dit is een prachtig boek!

Titel: They Both Die at the End
Auteur: Adam Silvera
Uitgeverij: Harper Collins Teen
Pagina's: 368
Sterren: 5/5


3 people left comments on: "They Both Die at the End - Boek recensie "

 1. dat klinkt ontzettend goed Nicky! Ik had al zo'n idee dat de boeken van Adam heel goed waren en door je recensie heb ik nog meer zin om dit boek te gaan lezen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij gaat dit boek echt geweldig vinden, dat weet ik zeker! Ik kan niet wachten om er met je over te praten :)

   Verwijderen
 2. Mooie recensie. Ik vond dit ook een geweldig boek <3 History is All You Left Me is ook zeker een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen