Favoriete covers van 2017

zondag 7 januari 2018Eerder deelde ik al mijn favoriete boeken van 2017. Nu is het de beurt aan de mooiste covers van 2017. Ik heb nog niet alle boeken gelezen, maar ik heb al deze boeken in het afgelopen jaar gekocht of gekregen.


Ik was heel blij om te zien dat dit de cover van de Nederlandse editie zou zijn, omdat ik die mooier vind dan het origineel. Het is heel mooi en gedetailleerd getekend, en het geeft de sfeer van het boek goed aan. Voor het boek uitkwam werd al verteld dat er een illustratie aan de binnenkomt van het stofomslag zou zitten. En toen ik hem zag was ik heel blij, hij is werkelijk prachtig. Ik heb er nu geen foto van gemaakt, maar op mijn Bookstagram kun je er een vinden.Ik werd verliefd toe nik deze cover zag. Jon Klassen is een meester in illustreren, en dat heeft hij wederom laten zien in dit boek. De kleuren zijn heel mooi en passen bij elkaar, en het vosje trekt meteen de aandacht. Ook de rug en achterzijde zijn erg mooi.


Op internet zag deze cover er al prachtig uit, maar toen ik hem in handen had werd hij nóg mooier. Alle koperen tekeningen glimmen, en dat heeft een heel mooi effect. Er staan uilen en veren op de cover, en het meisje trekt ook de aandacht.


Deze cover is redelijk minimalistisch en op het eerste gezicht niet zo heel bijzonder. Maar zodra je goed kijkt, zie je dat de schaduw van de vosje een meisje is. Dit verteld al wat meer over het verhaal. Het is heel rustig, maar voor de mensen met een goed oog is hij erg bijzonder.


Ook dit boek is op het eerste gezicht niet heel bijzonder, tot je verder kijkt. Er staan allemaal kleine illustraties op de cover, en dit verteld veel over de personages Aristoteles en Dante. Verder zie je de rode truck die een rol in het verhaal heeft, en een mooi uitzicht.Dit is de omslaghoes die om het boek heen zit. Deze kant laat de titel in goud zien, maar de andere kant heeft een hele mooie illustratie. Ook als je de hoes er af haalt is hij prachtig. Hij springt er zo uit in je boekenkast.


En tot slot de geïllustreerde editie van mijn favoriete Harry Potter boek. Hij is in eens heel anders dan de eerste twee delen, maar dat maakt ham niet minder mooi. Jim Kay heeft echt talent, en ik ben erg benieuwd naar de rest van de serie.


Wat vind jij de mooiste boeken van 2017? 

4 people left comments on: "Favoriete covers van 2017"

  1. Leuke blogpost. Ik vind vooral de omslag van Iskari en Pax prachtig <3 Mijn favoriete boekcovers zijn denk ik Caraval en Flame in the Mist :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aaahhh wat een mooie covers allemaal! Alle liefde voor Slaapster en Spintol tho

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi lijstje! Iskari is inderdaad prachtig, helemaal met die poster aan de binnenkant! :D

    BeantwoordenVerwijderen