de Oneindige Zee - Boek Recensie

woensdag 31 januari 2018


De Vijfde Golf komt eraan, en de mensheid staat aan de vooravond van totale vernietiging.Cassie, Ben en Ringer overleefden de eerste vier vernietigende Golven en staan voor een moeilijke keuze: wachten tot Evan Walker terugkomt, of op zoek gaan naar andere overlevenden vóór de vijand hen te pakken krijgt. Want dat er een nieuwe aanval komt is onvermijdelijk. Cassie en haar vrienden zullen de ultieme strijd moeten aangaan tussen hoop en wanhoop, leven en dood.We hebben de eerste vier Golven overleefd.We houden vol, maar de overwinning is nog ver weg.We hebben hoop, maar worden door haat verteerd.Ze denken dat we zwak zijn. Maar we zijn niet alleen.

Begin januari las ik de 5e Golf, een boek die ik echt ontzettend goed en spannend vond! Toen ik mijn huidige bieb buit terugbracht, leende ik meteen het tweede deel in de serie. En nadat ik mijn recensie exemplaar uit had, begon ik er meteen in. Ik was zo benieuwd naar hoe het verhaal verder zou gaan!

Ondanks dat ik het eerste boek veel indrukwekkender vond, vond ik boek twee ook erg goed. Er was voor mijn gevoel veel minder actie en spanning, maar het stoorde me niet.
Er was veel meer dialoog, waardoor er wat meer diepgang en informatie vrij kwam. Niet heel veel, maar genoeg om mij te boeien.
Het verraste me helaas niet. Ik heb echt wel een paar 'wat?' momentjes gehad, maar niet voor lang en het bleef me ook niet echt bij. Het boek is zeker niet slecht, maar ik had er veel meer van verwacht.

Waar het in boek één vooral om Cassie ging, ging het hier vooral om Pepper (op de achterflap wordt ze Ringer genoemd). Pepper is eigenlijk een personage dat ik voor mijn gevoel al vaker ben tegengekomen in young adult boeken. Ze is hard, laat niet veel gevoel zien, maar heeft wel een hoop emotie dat op een bepaald punt naar buiten komt. Ik vond haar (altijd) niet vervelend, maar ze boeide me ook niet enorm.
Er komen ook nog een aantal personages aan bod waar ik graag meer over had gelezen. Ik weet wel wat van ze, maar niet genoeg helaas.

Dus ik had iets te veel verwacht van dit boek. Zeker niet slecht, maar ook niet geweldig. Een goed boek, dus. Ik ben wel benieuwd naar het laatste deel in deze serie, maar ik hoef er niet meteen in te beginnen.

Titel: de Oneindige Zee
Auteur: Rick Yancey
Uitgeverij: A.W. Bruna
Pagina's: 293
Sterren: 3/5

1 people left comments on: "de Oneindige Zee - Boek Recensie"

  1. Ik heb 5th Wave al een hele tijd terug gelezen, maar Infinite Sea nog steeds niet. Ik ben erg benieuwd of ik je mening hierover ga delen!
    En wie weet vind je deel 3 weer veel beter dan deel 2! :)

    BeantwoordenVerwijderen