Boeken die ik wil herlezen, maar dan in het Engels

zondag 28 januari 2018


Ik denk dat 97% van de boeken die ik lees, Nederlands zijn. Dit omdat ik het liefst in mijn eigen taal lees, zodat ik alles het beste kan begrijpen. Maar soms kom ik boeken tegen die ik nogmaals wil lezen, maar dan in de originele taal. Dit is een lijstje van die boeken.


Suzy en de Kwallen/The Thing About Jellyfish

Dit boek was heel lang mijn favoriet, en op een dag zag ik hem in het Engels in een boekenwinkel. Ik besloot hem maar mee te nemen omdat ik hem dolgraag nog een keer wilde lezen. En waarom niet in het Engels? Dit boek is een jeugdboek, en het verhaal is zo mooi en kwetsbaar. Suzy is een personage die je het liefst een dikke knuffel wil geven.
Ik heb hardop moeten lachen bij dit boek, maar ik heb ook vele tranen gelaten. Een boek dat nog steeds een speciaal plekje in mijn hart heeft.


De Kids of Appetite/Kids of Appetite

Omdat dit mijn favoriete boek is, heb ik hem al twee (en een half) keer gelezen. Het liefst wil ik hem nog een keer lezen, maar dan in de originele taal. Ik wil optimaal van dit boek kunnen genieten. De vertaalster heeft David zijn schrijfstijl al goed neergezet, maar ik wil het zo graag lezen hoe het in het origineel is verteld.


Muggenland/Mosquitoland

Het zelfde geld voor Muggenland. Ik wil weten hoe David dit verhaal op papier heeft gezet in zijn eigen taal. Ook bij Muggenland heb ik hardop gelachen, en gehuild.


Waar het Licht is/All the Bright Places

Dit boek heeft me enorm veel aan het denken gezet. Het verhaal is zo mooi en puur, en de personages zo mooi en oprecht. Ik wil hier weer van kunnen genieten. Ik was al van plan om het boek opnieuw te gaan lezen, maar als het even kan wil ik dat in het Engels.


Mijn Hart en Andere Zwarte Gaten/My Heart and Other Black Holes

Dit boek heeft me best wel geholpen. Vlak voordat ik dit las was ik zelf best wel depressief, en mijn gedachtes maakte me bang. Lezen over een personage met de zelfde gedachtes was dus best eng, maar ook heel bijzonder. Ik kon me met haar identificeren en was blij om te weten dat ik echt niet de enige was die zo dacht. Dit boek wil ik eigenlijk omdat de Engelse cover werkelijk prachtig is, maar hem in het Engels lezen is dan natuurlijk ook een cadeautje.


Welk boek wil jij herlezen in het Engels?

3 people left comments on: "Boeken die ik wil herlezen, maar dan in het Engels"

 1. Goh, dat commenten ging gister toch niet helemaal goed.

  Suzie en De Kwallen ken ik niet. Mijn Hart En Andere Zwarte Gaten moet ik nog in het Nederlands lezen. Met de andere boeken ben ik het trouwens wel eens, maar pas als mijn TBR wat is geslonken. Ik zou ook nog wel The Lunar Chronicles willen herlezen, ben toch benieuwd hoe alle mooie quotes in het Engels zijn neergepend. Ik twijfel nog over ACOTAR, want ik denk dat die best wel pittig is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is sowieso een uitdaging om de ACOTAR in het Engels te lezen! (Suzy en de Kwallen is echt een aanrader)

   Verwijderen