Boek wishlist #30

vrijdag 12 januari 2018Het voorjaar zit er weer aan te komen, en dat betekend nieuwe catalogussen. Mijn mail zat laatst vol met persberichten met allemaal nieuwe titels, en over heel veel ben ik erg enthousiast. Dit zijn de boeken die ik in het voorjaar erg graag wil lezen.
Ooit leefden er in Orïsha mensen met magische krachten. Tot een wrede koning besloot de magi, een minderheid met donkere huid en zilverwitte haren, te
vervolgen. Zélie kan zich de nacht dat ze toe moest kijken hoe de handlangers van de koning haar moeder ophingen nog levendig herinneren. Sindsdien is magie een doodzonde en een donkere huid iets om op neer te
kijken.
Tien jaar later krijgt Zélie de kans om de magie terug te brengen naar Orïsha. Met de hulp van een prinses op de vlucht, moet ze uit handen zien te blijven van Inan, de kroonprins, die vastbesloten is de magie nu voorgoed uit te bannen.
Gevaar ligt overal op de loer in Orïsha, maar het grootste gevaar schuilt misschien nog wel in haar groeiende gevoelens voor de vijand...


Toen er een nieuwe hint werd geplaatst voor een nieuwe auteur die naar Yalfest komt speurde wij boeknerds het internet af. We kwamen al gauw op deze titel, en werden erg enthousiast. Het klinkt als een van die boeken die heel groot zullen worden, met zo'n goede en interessante wereld. De cover is prachtig, en ik ben heel benieuwd naar het verhaal.De zeventienjarige Alice is het grootste deel van haar leven samen met haar moeder op de vlucht geweest voor het ongeluk dat hen achtervolgt. Maar wanneer Alice' oma, schrijfster van een duister sprookjesboek, op haar landgoed het Hazelwoud overlijdt, lijkt het ongeluk hen in te halen: Alice'
moeder wordt ontvoerd door een man die zegt dat hij uit het Achterland komt - de dreigende bovennatuurlijke wereld uit haar oma's verhalen. Alice' enige aanwijzing is het bericht dat haar moeder voor haar achterlaat.


Dit klinkt als een duister sprookjes, en dat klinkt zo ontzettend goed! Het doet me ergens denken aan Hart van Inkt en ook een beetje aan Blue Lily Lily Blue van the Raven Cycle. Beide boeken (ook heb ik Hart van Inkt nog nooit uitgelezen) zijn zo goed, wat me dus enthousiast maakt over dit boek.Het is de eerste dag van Sals laatste jaar op de middelbare school en alles staat op het punt te veranderen. 

Salvador dacht dat hij wist waar hij hoorde in de wereld. Maar als hij geconfronteerd wordt met zijn veranderende gedrag, begint hij meer en meer na te denken over zijn verleden, heden en toekomst. 
Sal is als Amerikaans adoptiekind opgegroeid bij een Mexicaanse homoseksuele vader. Is hij dan Amerikaans-Mexicaans, of Mexicaans-Amerikaans? En welk gedrag heeft hij van zijn liefdevolle vader geleerd, en welke karaktereigenschappen komen van zijn biologische ouders? Of is Sal gewoon zichzelf?
Samen met zijn vrienden en zijn vader zoekt hij uit wie hij is en waar hij hoort, maar ontdekt hij vooral hoe belangrijk het is om te kunnen zijn wie je écht bent. 

Vorig jaar las ik Aristoteles & Dante, en ik ben nog steeds zo onder de indruk. Benjamin weet een verhaal waar eigenlijk niet veel gebeurd zo mooi te vertellen. Zijn personages zijn goed en fijn om over te lezen en zijn schrijfstijl is heel indrukwekkend. Laatst werd dit boek aangekondigd, en ik kreeg het zelfde gevoel toen ik over Aristoteles & Dante hoorde. En dat is een goed teken!Naar welk boek kijk jij het meeste uit?

1 people left comments on: "Boek wishlist #30"

  1. Wauw, mooie boeken komen er weer ik uit. Ik kijk het meeste uit naar Hazel Wood en Bloed en Beenderen, beide klinken ze echt heel leuk.

    BeantwoordenVerwijderen