Levana - Boek recensie

woensdag 6 december 2017Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
Wie is de mooiste van het land?

Lezers van de Lunar Chronicles kennen koningin Levana als een meedogenloze heerseres, die haar glamour gebruikt om de macht te houden. Maar lang voordat ze het pad van Cinder, Scarlet en Cress kruiste, was Levana een heel ander iemand. Haar verhaal is nog nooit verteld. Tot nu


In augustus las ik het laatste (grote) boek in the Lunar Chronicles serie. Ik was even heel verdrietig, maar toen herinnerde ik me dat er nog drie boeken waren. Levana, Alle Sterren en de graphic novel Iko. Ik zag laatst dat de bibliotheek Levana had. Het liefst wil ik deze een keer kopen zodat hij mooi in mijn kast kan staan, maar ik wilde hem wel graag lezen. Dus ik nam hem mee.

Het was echt heel interessant om het verhaal van de slechte Levana te lezen. In de hoofdboeken kennen we haar als een slecht persoon die van andermans pijn lijkt te genieten en alleen om zichzelf geeft. Maar dit boek laat haar geschiedenis zien.
En wat ik ook leuk vond was dat er linkjes naar de toekomstige personages waren.

Levana is misschien een van de interessantste personages waarover ik ooit heb gelezen, in ieder geval zeker de interessantste slechterik. In de hoofdboeken weten we niet wat er in haar hoofd omgaat, we zien alleen haar slechte acties. Maar nu wel. Haar manier van denken is zo verkeerd, maar ergens vond ik er ook een beetje onschuld in en stukje bij beetje werd ze iets meer mens.

Over de schrijfstijl van Marissa Meyer hoef ik niet veel te zeggen. Ze schrijft zo fijn, waardoor je door het boek vliegt.

Levana is zeker een hele goede toevoeging aan deze serie, en door dit boek kreeg ik zin om heel de serie opnieuw te gaan lezen. Gelukkig zijn er nog twee boeken waar ik erg naar uitkijk!


Titel: Levana
Auteur: Marissa Meyer
Uitgeverij: Blossom Books
Pagina's: 175
Sterren: 4/5


Een reactie posten