Bieb buit December

vrijdag 22 december 2017


Toen ik mijn vorige bieb buid naar de bibliotheek bracht, kon ik het niet laten om weer een stapeltje te lenen. Al deze boeken staan al een tijdje op mijn wenslijstje, maar niet erg hoog. Ik denk niet dat ik ze allemaal ga lezen, maar voor het geval dat heb ik ze even liggen.


Nu de vijfde golf eraan komt, is Cassie op de vlucht – voor Hen, de wezens die er menselijk uitzien maar het niet zijn. Zij die het land doorkruisen om eenieder te vermoorden die ze tegenkomen. Cassie gelooft dat er maar één manier is om te overleven: door alleen te blijven. Maar dan ontmoet ze Evan Walker, de verleidelijke en mysterieuze vreemdeling die haar enige hoop is om haar vijfjarige broertje te helpen bevrijden, én haar enige hoop om zelf te overleven.
Maar Cassie moet kiezen tussen vertrouwen en wanhoop, tussen verzet of overgave. Tussen leven... en dood.


Dit boek heeft zo vaak in mijn mandje gelegen, maar ik besloot altijd op het laatste moment hem toch niet te kopen. Toch wilde ik hem heel graag lezen, en ik wist dat de bieb hem had. Binnenkort wil ik ook de film gaan kijken, maar eerst is het boek aan de beurt!


Rebel in de woestijn van Alwyn Hamilton is voor iedereen die genoten heeft van De Hongerspelen, De Kronieken van de Onderwereld, De selectie en Academicus Vampyrus: een verhaal vol romantiek en sterke personages.Rebel in de woestijn gaat over een stoer meisje dat opgroeit in de woestijn en beter met pistolen dan jongens overweg kan. Vermomd als jongen doet ze mee aan een schietwedstrijd, maar voordat ze het weet is ze samen met een knappe, mysterieuze jongen op de vlucht en wordt ze achternagezeten door angstaanjagende djinns en gewelddadige bandieten

Na Iskari heb ik zoveel zin in boeken met een beetje een Arabishe vibe. Boeken zoals deze heb ik nog niet vaak gelezen, maar als ik ze gelezen hebben bevallen ze me allemaal erg goed. Rebel in de Woestijn staat al een tijdje op mijn wishlist, en ik wist niet eens dat hij vertaald was. Dus toen ik hem in de bieb zag, nam ik hem meteen mee.De laatste persoon die Zac had verwacht in de kamer naast die van hem, is een meisje zoals Mia: boos, snel op haar teentjes getrapt en met een twijfelachtige muzieksmaak. In de echte wereld zou hij nooit bevriend met haar (willen) raken. Maar in het ziekenhuis gelden andere regels, en wat begint met kloppen op de muur, leidt naar een briefje - en ten slotte een vriendschap die ze allebei niet aan hadden zien komen. Je hebt moed nodig in het ziekenhuis: en een ander soort moed dan in de gewone wereld. In één van deze werelden heeft Zac Mia nodig. En in de andere wereld heeft Mia Zac nodig. Of misschien hebben ze elkaar allebei nodig, altijd.

Ik ben al een tijdje bezig met fantasie boeken lezen, en mis contemporary toch een beetje. Van dit boek heb ik nog niet veel gehoord, behalve dat hij verfilmd is. Ik las de achterflap, en het trok me meteen aan. Twee personages die elkaar vinden in een ziekenhuis, ik kan niet wachten om dit te lezen.
Phobos is een ontzettend spannend boek over zes jongens en zes meisjes die meedoen aan een datingshow in de ruimte. Onderweg naar Mars lijkt er iets niet te kloppen. Wat heeft men de kandidaten niet verteld? Wat is het grote geheim dat niet bekend mag worden?

Zes meisjes 

Zes jongens 

Zes minuten om elkaar te leren kennen 

De eeuwigheid om van elkaar te houden


Dit wilde ik eigenlijk lezen voor Yalfest 2017, maar dat lukte niet. Daarna was ik hem een beetje vergeten, maar ik werd wel weer heel nieuwsgierig toen ik hem bij de bieb zag staan. Hierna zijn er nog twee delen, en deel 4 is in de maak.Heb jij nog nieuwe bieb boeken?

Een reactie posten