Voor ik Iskari lees

woensdag 8 november 2017Een poosje terug heb ik ook al zo'n blogpost gemaakt, maar dan over Muggenland. Ik praatte over mijn verwachtingen van het boek, en over wat ik dacht dat er zou gaan gebeuren in het boek. Het is altijd leuk dat verwachtingen anders zijn dan hoe het boek is, wat logisch is natuurlijk. Dus, dit zijn mijn verwachtingen van Iskari.

In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf.
Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger.
Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard -en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad.
Tijdens de jacht ontrafelt Asha een eeuwenoud geheim over het lot van de Iskari en de laatste Namsara. Met hulp van een stiekeme vriend - de slavenjongen Torwin, die toebehoort aan de familie van haar verloofde - moet Asha achter de waarheid zien te komen, ook al zet ze daarbij haar leven en dat van Torwin op het spel.Het eerste wat ik wist over dit boek was dat draken een grote rol hebben. DRAKEN! En dan heb je ook nog Asha, ons hoofdpersonage! Ze kan haar vrijheid terugkopen door een draak te verslaan, en zijn kop terug te brengen!

Wat ik verwacht is een spannend boek, waarin ontzettend veel gebeurt. We volgen Asha op haar avontuur, en ik denk dat er iets gebeurt waardoor er gevaar zal zijn, en Asha moet dit oplossen.
Een boek met een hele hoop inhoud, dat niet snel zal vervelen.
Misschien komen we nog een hoop andere personages tegen die een belangrijke rol gaan spelen in dit verhaal, en misschien wel in het leven van Asha.
Als ik het goed heb speelt dit verhaal zich in oudere tijden af, en in Afrika. Een bijzondere setting die ik nog niet vaak ben tegengekomen, en wat zeker een rol hebben. Misschien zal het droge land voor grote problemen zorgen.
Uiteindelijk zal er een ontzettend spannend einde zijn, een groot gevecht dat eindigt op een grote cliffhanger? En dan? Dan moeten we wachten op het volgende deel.

Ik ben hier zo benieuwd naar, zeker nu ik zoveel lovende reacties heb gehoord. Ik hoop dat dit een boek zal zijn die me niet snel zal loslaten, en waar ik een groot fan van zal zijn!
Ik ben ook erg benieuwd naar de schrijfstijl van Kristen Ciccarelli!

Een reactie posten