Iskari: De Laatste Namsara - Boek recensie

zondag 26 november 2017


In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf.Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger.
Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard -en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad.
Tijdens de jacht ontrafelt Asha een eeuwenoud geheim over het lot van de Iskari en de laatste Namsara. Met hulp van een stiekeme vriend - de slavenjongen Torwin, die toebehoort aan de familie van haar verloofde - moet Asha achter de waarheid zien te komen, ook al zet ze daarbij haar leven en dat van Torwin op het spel.


Al weken voor Iskari zou uitkomen was ons boekenwereldje in de ban van dit boek. Overal zag ik enthousiaste berichten, en al helemaal van Blossom Books zelf. En nog geen dag na uitgave stroomde de lovende recensies al binnen. Mijn boekenhartje brak een beetje, want ik zou hem op zijn vroegst na kerst kunnen lezen. Tot dat er op een dag een pakketje kwam met mijn naam er op, terwijl ik niets verwachtte. Mijn lieve maatje Riemmelth had hem mij cadeau gedaan, wat natuurlijk ontzettend lief is. Eindelijk kon ik ook beginnen aan een spannend verhaal, met kick-ass vrouwelijke personages en draken!

Ik zeg het maar meteen, dit boek is GEWELDIG! Ik had grote verwachtingen, en nog was ik verrast door hoe goed het wel niet is. Deze wereld is zo goed doordacht, en zo mooi weergegeven. Een wereld vol verhalen en legendes van zichzelf. 
Het verhaal wordt verteld op de witte pagina's, maar de legendes worden verteld op de grijze pagina's, en dit heeft zoveel toevoeging aan het boek.
Iskari gaat over een land waar draken gevreesd zijn. Een land waar slaven zijn, en waar vijanden zijn. Een land die vele volken kent. Een land waar het ene kind van de drakenkoning geliefd is, en het andere gehaat. 
Ik zat direct goed in het boek. Het opent in een spannend moment, en vanaf daar leidt het verhaal je verder door het boek heen. Er gebeurde dingen die ik niet verwachtte, dingen die ik goed vond en dingen waar mijn hart van brak. Gewoon geweldig!

Dan heb je een goed plot, maar dan heb je ook nog eens goede personage. Elk personage is zo goed doordacht, heeft zijn/haar eigen karaktereigenschappen en zijn elk zo uniek. Iedereen is zo zichzelf.
Je volgt het verhaal vanuit het perspectief van Asha, en Asha is de Iskari. Ze is een gevreesde drakenjager en drakendoder. Wat ik zo mooi vond aan Asha is dat ze haar harde karakter heeft, wat de naam van Iskari waar doet, maar ze heeft ook een heel mooi karakter.
Safire is een super stoere meid, die voor niets en niemand bang lijkt te zijn en voor iedereen klaar lijkt te staan. Dax is zachtaardig, maar weet wat hij wil. Torwin is een jonge met een goed hart en heeft mijn hart een beetje gestolen.

Van wat ik hoor is Kristen Ciccarelli heel bescheiden en een beetje verlegen. Dat is nergens voor nodig, want ze heeft een ontzettend goed en prachtig boek geschreven. En haar manier van schrijven is er een die ik nog niet vaak heb gezien. Alles wordt op zijn fijne manier verteld, waardoor je in het boek gezogen wordt en er aan het einde een beetje verdoofd uitstapt. Met dit boek heeft ze zichzelf tot een van mijn favoriete personages gekroond.

Iskari is zo'n boek waar je meteen goed in zit, en dat blijft zo tot je hem dichtslaat. Een boek met zo'n goed verhaal, zo'n mooie wereld dat ik haast geloof dat het ergens, ooit, echt is gebeurd.Titel: Iskari; De Laatste Namsara
Auteur: Kristen Ciccarelli
Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina's: 380
Sterren: 5/5

3 people left comments on: "Iskari: De Laatste Namsara - Boek recensie"

  1. Wat een enthousiaste recensie, en mooie foto's! Ik ben echt heel benieuwd naar dit boek, de voorkant is ook echt prachtig <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jaaaaa Iskari is zo tof, kan niet wachten op het tweede deel! :D

    BeantwoordenVerwijderen