Bieb buit

woensdag 22 november 2017Sinds ongeveer een jaar heb ik een biebpas, en ik maak er steeds meer gebruik van. Aangezien ik graag lees, maar ik het niet zo breed heb is de bieb natuurlijk ideaal. Deze boeken stonden al een poosje op mijn leeslijst, en nu kan ik er lekker aan beginnen.


Wanneer de 15-jarige Clary samen met haar beste vriend Simon naar de Pandemonium Club gaat, een club in New York, is ze getuige van een moord. Drie jongeren met tatoeages en vreemde wapens vermoorden een jongen. Hij blijkt een demon te zijn en de drie tieners zijn Schaduwjagers, een ras van engelen en mensen die belast zijn met de taak om de wereld vrij te houden van demonen. Als vervolgens Clary's moeder verdwijnt en Clary zelf bijna vermoord wordt door een demon, gaat ze samen met Jace, een van de Schaduwjagers, op onderzoek uit en ontdekt ze de waarheid over haar verleden en een verschrikkelijk gevaar dat de aarde en de wereld van de Schaduwjagers bedreigt.

Als eerste Stad van Beenderen. De Kronieken van de Onderwereld staat al jaren op mijn leeslijst, maar andere boeken kwamen steeds eerder aan de beurt. Nu wil ik er eindelijk aan beginnen, en gelukkig heeft de bieb de hele serie staan!Levana is een spin off van de Lunar Chronicles en vertelt het verhaal van koningin Levana. Je kunt dit deel het beste tussen Cress en Winter in lezen.


Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
Wie is de mooiste van het land?

Lezers van de Lunar Chronicles kennen koningin Levana als een meedogenloze heerseres, die haar glamour gebruikt om de macht te houden. Maar lang voordat ze het pad van Cinder, Scarlet en Cress kruiste, was Levana een heel ander iemand. Haar verhaal is nog nooit verteld. Tot nu.


De Lunar Chronicles is sinds januari een van mijn favoriete series ooit! Helaas heb ik nooit echt de novella's en de graphic novel aangeschaft, maar ik wil natuurlijk wel deze boeken ook lezen. Levana hadden ze gelukkig bij de bieb, dus die nam ik ook nog mee. Ooit zal deze ook in mijn boekenkast staan, maar voor nu kan ik hem lezen.


Door haar zus, die bereid was Skye op te offeren voor haar eigen plannen, en door Rain, die tegen haar heeft gelogen over bijna alles.
Maar het allerergste is misschien wel dat het Skye en haar vrienden niet gelukt is om de plannen tegen te houden die de Echte Wereld heeft voor de mensen die ingeplugd zijn. De Mensenmarkt is geopend - en Inara, Skye's beste vriendin, is te koop.
Skye's hele wereld staat op zijn kop nu ze niemand meer kan vertrouwen, en dan komt ze er ook nog achter dat er een premiejager achter haar aan zit, die vastbesloten is haar af te leveren bij de Mensenmarkt.
Skye heeft geen zin om nog langer een pion te zijn in het spel van andere mensen. Ze is misschien wel de enige die kan stoppen waarmee haar familie is begonnen. En dat moet ze doen voordat het voor iedereen in de App Wereld te laat is.


In april ging ik naar Yalfest, en ik wilde zoveel mogelijk van de auteurs boeken lezen. Unplugged van Donna Freitas was hier ook een van, en ook al vond ik hem niet geweldig, ik wilde wel graag meer weten. Dus ik nam de Mensenmarkt mee, en ik ben erg benieuwd naar hoe het verhaal van Sky verdergaat.Een naderende oorlog bedreigt alles waar Feyre van houdt in het bloedstollende derde deel van de Hof van doorns en rozen-serie. Feyre is teruggekeerd naar het Lentehof, vastbesloten informatie te verzamelen over Tamlins plannen en die van de koning, die heel Prythian wil overheersen. Maar ze moet een dodelijk spelletje spelen om Tamlin te misleiden – één misstap betekent het einde, niet alleen van Feyre, maar van haar hele wereld. Als de oorlog uitbreekt, moet Feyre beslissen wie van de oogverblindende en dodelijke Edelheren ze kan vertrouwen. En ze zal op onverwachte plekken naar bondgenoten moeten zoeken. De aarde kleurt rood wanneer de immense legers strijden voor de macht over dat wat hen allemaal kan vernietigen. 

Ik moet eerlijk zijn, ik ben niet zo'n groot van van deze serie als andere. Maar, ik wil wel weten hoe het boek eindigt. Over Hof van Mist en Woede deed ik erg lang, dus ik hoop dat mijn lening niet al verlopen is voor ik deze uit heb. Ik hoor van zoveel mensen dat dit een geweldige afsluiter is, dus daar ben ik zeker nieuwsgierig naar.Een reactie posten