Waarom ik een Hufflepuff ben

woensdag 4 oktober 2017
Ik ben een trotse Hufflepuff! Het duurde even voor ik het me realiseerde, maar nu ben ik 100% zeker. Maar waarom ben ik een Hufflepuff! Ik ga het versje van de Soring Hat af, en bij elke trait van Hufflepuff ga ik kijken of het op mij slaat en waarom ik in dit Hogwarts huis pas!Just.

'Just', betekend volgens mij gewoon, en simpel. En ik denk dat dat wel op mij slaat. Ik houd erg van minimalisme en rust. Ik ben absoluut niet overdreven en houd het altijd erg netjes. Dus ja, dit klopt denk ik wel.


Loyal.

Ja, dit klopt denk ik ook wel, als ik het van mezelf mag zeggen. Maar ik denk dat ik erg loyaal en aardig ben. Ik wil graag dat mensen en dieren om me heen zich goed voelen, ik ben aardig tegen ze. Ook ben ik dol op cadeaus geven aan mensen, en complimentjes (soms iets te veel misschien). En, ik plaats mensen altijd voor mij. Dus loyaal klopt wel.


Patient.

Geduldig past denk ik iets minder bij me, ik weet het eigenlijk wel zeker. Vooral als ik weet dat er een boek zit aan te komen, of als ik erge trek heb en het eten is nog niet klaar. Dus nee, zo geduldig ben ik niet, ook al doe ik mijn best. Zo zie je maar dat je niet aan elke trait van een Hogwarts huis hoeft te voldoen!


True.

'True'. Echt, eerlijk. Ja, dat past ook bij me. Ik probeer altijd zo eerlijk mogelijk te zijn, en ben erg mezelf. Liegen is iets waar ik echt niet van houdt, en ook al is een leugentje om bestwil niet erg, ik doe het liever niet. True past dus bij me!


Unafraid of toil.

Niet bang voor hard werk. Ja, en nee. Als ik het kon, zou ik hard werken. Ik knok om me, ondanks mijn beperking, goed te vermaken en iets meer te doen dan ik eigenlijk kan. Ik kan bang worden om moe te zijn, maar ik heb er ook wel erg veel zin in. En ik ben absoluut niet bang om mijn handen vies te maken. Dus ja, ook dit klopt wel een beetje.


Nog meer over Hufflepuff


Hufflepuff heeft het element aarde, wat voor mij voor natuur staat. Ik ben altijd al dol op de natuur geweest, en als ik kon werken zou ik daar zeker iets mee gaan doen.
Hufflepuffs zijn vrolijk en vriendelijk. Ze zijn ook niet erg competitief en zullen altijd klaar staan voor alles en iedereen.
Hufflepuff is het minst gewaardeerde huis, maar dat vind ik niet terecht. Ze worden gezien als talentloos en saai. Maar, Hufflepuff zijn hele goede zoekers, blinken vaan uit in kruide kunden, en ondanks dat ze soms als lief en klein gezien worden, kunnen ze hard terug vechten als je de verkeerde snaar hebt geraakt.


En daarom ben ik een trotse Hufflepuff!Ik daag andere bloggers en Potterheads uit om dit ook te doen! Breek het versje dat bij jouw Howarts huis past en vertel waarom je daar thuis hoort. En wees trots op je huis!

2 people left comments on: "Waarom ik een Hufflepuff ben"

  1. Wat een leuk idee!
    Ik kreeg helemaal de rillingen van dit alles als een trotse Hufflepuff.
    En terecht wat je zegt! We zijn niet talentloos en saai!

    Lijkt me leuk om ook te doen, ik zal het even inplannen🙂

    BeantwoordenVerwijderen