Tee Bee Ahr

zondag 29 oktober 2017
Voor de komende tijd heb ik niet heel veel boeken, maar ik heb toch een klein stapeltje boeken waar ik binnenkort aan wil beginnen. Dus hier een kleine TBR stapel voor de komende tijd.Elk jaar in het begin van november is het eiland Thisby volledig in de ban van de Scorpio Race. Ruiters proberen zich lang genoeg vast te klampen aan hun waterpaarden om de finish te bereiken. Sommigen overleven. Anderen sterven. 
Sean Kendrick, negentien jaar, is viervoudig kampioen. Hij is een man van weinig woorden en als hij al angsten heeft, dan begraaft hij ze diep, zodat niemand ze kan zien. 
Met Puck Connolly ligt dat anders. Ze zal als eerste vrouw meerijden in de Scorpio Race. Dat was nooit haar bedoeling. Ze is op geen enkele manier voorbereid op wat er staat te gebeuren.


Dit boek las ik voor het eerst in de zomer van 2015, in Frankrijk in een hangmatje. Niet echt de setting dat past bij dit boek, dus die wil ik creëren. Deze november wil ik dit boek weer gaan lezen, omdat ik denk dat ik er dan nog meer van kan genieten.
In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf.
Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger.
Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard -en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad.
Tijdens de jacht ontrafelt Asha een eeuwenoud geheim over het lot van de Iskari en de laatste Namsara. Met hulp van een stiekeme vriend - de slavenjongen Torwin, die toebehoort aan de familie van haar verloofde - moet Asha achter de waarheid zien te komen, ook al zet ze daarbij haar leven en dat van Torwin op het spel.


Eigenlijk had ik gedacht dat ik dit boek pas na kerst zou gaan lezen, maar deze morgen (als ik dit schrijf) kwam er een verrassing. Mijn lieve boekmaatje Riemmelth heeft dit boek als verrassing naar me opgestuurd, zo ontzettend lief! Deze zal ik dus volgende maand lezen, en ik heb er zoveel zin in!
On September 5, a little after midnight, Death-Cast calls Mateo Torrez and Rufus Emeterio to give them some bad news: They’re going to die today. Mateo and Rufus are total strangers, but, for different reasons, they’re both looking to make a new friend on their End Day. The good news: There’s an app for that. It’s called the Last Friend, and through it, Rufus and Mateo are about to meet up for one last great adventure—to live a lifetime in a single day.

Nog zo'n boek waar ik zo enthousiast over ben! Dit boek kocht ik vorige maand met de gedachte dat ik hem rond november zou kunnen lezen, en dat gaat ook gebeuren. Ik ben zo benieuwd naar de verhalen en schrijfstijl van Adam Silvera!Wat ga jij binnenkort lezen?

Een reactie posten