Harry Potter and the Chamber of Secrets - Boek recensie (Booktober week 2)

woensdag 18 oktober 2017


Harry Potter's summer has included the worst birthday ever, doomy warnings from a house-elf called Dobby, and rescue from the Dursleys by his friend Ron Weasley in a magical flying car! Back at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry for his second year, Harry hears strange whispers echo through empty corridors - and then the attacks start. Students are found as though turned to stone ...Dobby's sinister predictions seem to be coming true. 

Week twee van booktober is over! Deze keer las ik Harry Potter and the Chamber of Secrets. Ik deed er deze keer iets langer over dan in week één, maar dat maakt niet uit! Mijn volgende boek is vrij dun, dus ik zal het vast wel halen!

In september ben ik opnieuw begonnen aan de Harry Potter serie, en deze keer in het Engels. Ik was acht toen ik de boeken las, maar heb ze nooit opnieuw gelezen. Nu ik bezig ben heb ik daar best wel spijt van, want ik ben enorm aan het genieten en ik vind het nóg leuker in het Engels.

Om eerlijk te zijn is Chamber of Secrets altijd een van mijn minst favoriete geweest. Maar ondanks dat is het nog steeds zo goed. En ondanks dat ik het verhaal al jaren ken door de film kwam ik achter dingen die ik totaal vergeten was.
Wat ik fijn vond is dat ik beter wist wat er in Harry om gaat. In de film kwam hij niet echt als bang over voor mij, maar in het boek was dit zo duidelijk. En ik las meer over Ginny en over de geschiedenis van Hogwarts en Voldemort. De wereld van Harry Potter is zo gedetailleerd dat ik haast niet kan geloven dat het niet echt bestaat. Het is zo mooi en groot, maar tegelijkertijd ook donker en zelfs realistisch. Ik houd er gewoon intens veel van!


Titel: Harry Potter and the Chamber of Secrets
Auteur: J.K. Rowling
Illustrator: Jim Kay
Uitgeverij: Bloomsbury
Aantal pagina': 257
Sterren: 4,5/5


Een reactie posten