Gloed van Gedoofde Sterren - Boek recensie

zondag 24 september 2017Seren, Dom, Mariana en Ezra werden aan boord van het ruimteschip Ventura geboren, maar zullen de eindbestemming nooit bereiken. Ze besloten hun lot in eigen hand te nemen en met gevaar voor eigen leven vluchtten ze naar een prachtige, verlaten planeet. De planeet heeft veel geheimen. Het ontrafelen van deze geheimen zou de sleutel kunnen zijn tot overleven, maar tegen welke prijs?

Vorig jaar juli las ik Eenzaam en Extreem Ver Weg, een boek dat me best wel beviel (ondanks een hoop drama) en dat ontzettend spannend werd op het einde. Wat een cliffhanger! Ik wilde zo graag weten hoe het verhaal verder zou gaan, dus toen ik een persbericht kreeg dat deel twee er aan kwam werd ik erg enthousiast. Zo snel als ik kon begon ik met lezen, en dit is wat ik er van vond!

Er kunnen spoilers voor dit boek en deel een in deze blogpost staan!

Dit boek begint gelijk waar het eerste boek eindigde, iets wat ik erg fijn vond. Zeker omdat het meer dan een jaar geleden is dat ik Eenzaam en Extreem Ver Weg las, en ik me niet alles meer kon herinneren.
Laat ik maar beginnen met te zeggen dat dit verhaal erg goed is, maar dat het zoveel beter had kunnen zijn als het beter in elkaar was gezet. Veel belangrijke gebeurtenissen leken te weinig aandacht te krijgen, dingen die het verhaal interessanter hadden kunnen maken. Daarnaast leken minder belangrijke dingen juist te veel aandacht te krijgen. Ik snapte een hoop gebeurtenissen niet, en de zoetsappigheid in drama die ik in het eerste deel al vervelend vond kwamen zeker terug.
Maar richting het einde kreeg het verhaal wat meer duidelijkheid voor mij, en werd het ook beter. Dit verhaal heeft dan ook een erg indrukwekkend en mooi open einde.

Dit boek heeft de vier personages die we van het eerste deel al kennen, en ik vind dat ze weer goed teruggekomen zijn. Maar ik leerde ook een hoop nieuwe personages kennen, echter waren deze heel onduidelijk voor mij en kon ik me niet altijd herinneren wie nou precies wie was.
Seren vind ik een nogal irritant personage, net als Domingo. Hun liefdesverhaal is er eentje die niet veel indruk op me maakt en waar ik me ook behoorlijk aan kon ergeren.
Mariana en Ezra krijgen wat meer aandacht en diepgang, en hun vond ik een stuk interessanter. Ook redelijk irritant, maar ze konden me wat beter vermaken.

Kate Ling heeft hele goede idee├źn, maar in mijn ogen had ze hier iets langer en beter over na kunnen denken, want dan had ze een paar top boeken neer kunnen zetten. Haar dialoog was niet altijd even prettig om te lezen, en ik moest vaak zinnen opnieuw lezen. Zoals ik al zei leken belangrijke gebeurtenissen te weinig aandacht te krijgen, en was alles ook een beetje onlogisch. Ik ben erg benieuwd of deel drie nog wat beter wordt,

Dit boek vind ik dus niet slecht, maar ook niet erg goed. Ik vond het interessant genoeg om door te lezen, en het einde maakt me weer ontzettend nieuwsgierig naar hoe het verhaal verder gaat.


Titel: Gloed van Gedoofde Sterren
Auteur: Kate Ling
Uitgeverij: Moon Young Adult
Aantal pagina's: 303
Sterren: 3/5

*Gekregen als recensie exemplaar

1 people left comments on: "Gloed van Gedoofde Sterren - Boek recensie"

  1. Ik ben zo benieuwd naar dit boek! Ik vond deel 1 redelijk leuk en ben enorm nieuwsgierig naar hoe het verder zou gaan

    BeantwoordenVerwijderen