red, white & royal blue - boek recensie

woensdag 15 april 2020


What happens when America's First Son falls in love with the Prince of Wales? When his mother became President, Alex Claremont-Diaz was promptly cast as the American equivalent of a young royal. Handsome, charismatic, genius--his image is pure millennial-marketing gold for the White House. There's only one problem: Alex has a beef with the actual prince, Henry, across the pond. And when the tabloids get hold of a photo involving an Alex-Henry altercation, U.S./British relations take a turn for the worse. Heads of family, state, and other handlers devise a plan for damage control: staging a truce between the two rivals. What at first begins as a fake, Instragramable friendship grows deeper, and more dangerous, than either Alex or Henry could have imagined. Soon Alex finds himself hurtling into a secret romance with a surprisingly unstuffy Henry that could derail the campaign and upend two nations and begs the question: Can love save the world after all? Where do we find the courage, and the power, to be the people we are meant to be? And how can we learn to let our true colors shine through?

Dit boek heb ik al regelmatig langs zien komen en hij is me ook meerdere keren aangeraden. Ik wist dat het een queer boek is, dus hij stond sowieso al op mijn lijstje. Pas toen ik de synopsis las werd ik erg enthousiast en verhuisde ik hem van mijn wishlist naar mijn mandje en kwam hij mijn kant op. Ik had veel lovende reacties gelezen, dus het kon gewoon niet tegenvallen.


“Someone else’s choice doesn’t 
change who you are.”

Eigenlijk wilde ik eerst een ander boek lezen, maar omdat die nog onderweg was en ik heel graag iets wilde lezen greep ik naar het boek dat boven op mijn tbr lag, namelijk Red, White & Royal Blue, en daar ben ik heel blij mee. Soms heb je een boek die er voor zorgt dat je gedachtes er uit komen via gezichtsuitdrukkingen, hardop lachen verbaasde geluiden. Dit boek is een achtbaan want er gebeurt zoveel en het gebeurt al zo snel waardoor je er meteen lekker in zit.
Dit boek zit ook nog eens propvol met politiek, niet echt een favoriet onderwerp van mij, maar ondanks dat ik niet alles begreep vond ik het totaal niet vervelend want het is zo belangrijk voor dit verhaal en de personages.
Ik heb dit boek gesloten met een grote glimlach op mijn gezicht en ene heel blij boek. Ik vond dit boek zo goed en zo fijn en ik wil dat er nog meer komt over deze personages.


Alex, de zoon van de eerste vrouwelijke president van Amerika, is het personage waar we over lezen. Ik had eigenlijk verwacht dat er geswitcht zou worden tussen Alex en Henry en dat het vanuit de eerste persoon zou zijn. Maar her is vanuit derde persoon en je leest dus het verhaal van Alex, maar eigenlijk is Henry ook een hoofd personage.
Alex en Henry zijn zo leuk om over te lezen, al helemaal als ze samen zijn. Ik heb zo vaak om ze zitten lachen en ik voelde voor ze en wilde het beste voor ze.

“But the truth is, also, simply this: love is indomitable.”

Ik weet niet zo goed wat ik over de schrijfstijl kan zeggen, ik heb er ook niet zo veel over te zeggen en niets op aan te merken. Casey McQuiston wilde een verhaal vertellen en dat heeft ze in mijn ogen heel goed gedaan. Ze heeft een boek neergezet waar ik enorm van genoten heb, waar ik om heb kunnen lachten en waarbij ik om de personages ben gaan geven. 

Dit boek is een goed voorbeeld waarom ik van lezen houdt en waarom contemporary mijn favoriete genre is en waarom ik zo graag queer boeken lees. Boeken met LGTBQ+ representatie zijn zo belangrijk, zeker als het zo goed wordt gedaan als deze.

Titel: Red, White & Royal Blue
Auteur: Casey McQuiston
Uitgeverij: St. Marin's Press
Pagina's: 418
Sterren: 5/5

Een reactie posten