the art of the last of us -mini boek recensie

vrijdag 27 maart 2020


Naughty Dog Studios and Dark Horse proudly present the essential companion to The Last of Us, a richly detailed and compelling game set in a postpandemic world where humans have become an endangered species. Featuring concept art, character designs, and astonishing settings and landscapes, The Art of The Last of Us provides a unique look at one of the gaming world's most eagerly anticipated titles.

Al sinds ik 14 ben ben ik dol op een spel genaamd the Last of Us. Het gaat over Joel en Ellie die proberen te overleven in een post pandemische wereld. Wat mij het meest aanspreekt is het verhaal en de personages, maar iets wat dit spel zo sterk maakt zijn de graphics en hoe de wereld er uit ziet twintig jaar na de uitbraak. Ik ben groot fan en weet dus behoorlijk veel informatie over het spel en hoe het gemaakt is. 
Het boek the Art of the Last of Us stond al een aantal jaar op mijn verlanglijstje en dit jaar heb ik hem eindelijk voor mijn verjaardag gekregen.Het boek staat voornamelijk vol met concept art. Zo zie je hoe Joel en Ellie er ver in het begin uitzagen en hoe ze langzaam op het eindresultaat zoals in de game begonnen te lijken. De informatie die er bij staat is ook heel interessant en ondanks dat ik al heel veel wist heb ik nieuwe dingen geleerd. Zo lieten ze zien welke wapens ze hebben overwogen om te gebruiken. Ze vertellen over hoe belangrijk de wereld en hoe hij er uitziet is. Er wordt verteld hoe licht en kleur een bepaald gevoel geeft.

Misschien nog wel het meest interessant was hoe de ge├»nfecteerde zijn ontworpen en de concept schetsen laten behoorlijk enge plaatjes zien en ik ben blij dat dat het niet geworden is. Het lezen van dit boek gaf me een beetje een nostalgisch gevoel omdat ik dit spel al zo lang ken. Ook maakte het me nog enthousiaster naar het tweede deel.

Een reactie posten