the prince and the dressmaker - boek recensie

vrijdag 14 februari 2020


Paris, at the dawn of the modern age: Prince Sebastian is looking for a bride--or rather, his parents are looking for one for him. Sebastian is too busy hiding his secret life from everyone. At night he puts on daring dresses and takes Paris by storm as the fabulous Lady Crystallia--the hottest fashion icon in the world capital of fashion! Sebastian's secret weapon (and best friend) is the brilliant dressmaker Frances--one of only two people who know the truth: sometimes this boy wears dresses. But Frances dreams of greatness, and being someone's secret weapon means being a secret. Forever. How long can Frances defer her dreams to protect a friend?

De laatste tijd ben ik meer graphic novels aan het lezen. The Prince and the Dressmaker stond al een poosje op mijn verlanglijstje. Ik hoorde veel lovende reacties en de synopsis maakte me alleen maar nieuwsgieriger.

Dit is zo'n lief verhaal dat zo goed is neergezet. Ik weet niet of het lgtbq+ te noemen is, maar het is zeker goede representatie en het is zo belangrijk dat dit zulk verhalen worden verteld. Ik had het zo te doen met beide personages en ik wilde dat ze slaagde in het leven en zichzelf konden zijn. Ik heb bijna heel het boek met een brede glimlach op mijn mond gezeten.
Dit boek had ook nog eens heel onverwachte wendingen die ik totaal niet zag aankomen en die ik enorm kon waarderen.


Ik vond de setting van het boek heel aangenaam en de illustraties van Jen Wang brachten alles heel mooi tot leven. Ik hoor vaak dat wanneer de illustraties helemaal zijn ingekleurd het veel tijd heeft gekost. Het zijn vrij zachte kleuren en dat samen met de illustraties zorgt voor een aangename leeservaring.

Een belangrijk onderwerp is in deze lieve, hartverwarmende en mooie graphic novel naar voren gebracht. Ik ben er dol op.

Titel: the Prince and the Dressmaker
Auteur & illustrator: Jen Wang
Uitgeverij: First Second
Pagina's: 288
Sterren: 5/5

Een reactie posten