waar ik naar uitkijk bij yalfest - the friday five

vrijdag 12 april 2019

bron
21 april 2019 zal de vierde editie van Yalfest plaats vinden, en de tweede keer dat ik ga. De afgelopen maanden zijn de auteurs, masterclasses en activiteiten bekend gemaakt, en het maakt me zo enthousiast. De friday five van deze week is om vijf dingen te benoemen waar ik het meest naar uitkijk.


Auteurs ontmoeten.

Er zullen een hele hoop auteurs komen dit jaar en er zijn er drie die ik wil bezoeken bij het signeren. De boeken van Benjamin Alire Sáenz en Kristen Ciccarelli heb ik al gelezen, en als ik dit schrijf ben ik bezig in Ingesloten van Samira Ahmed. Ik heb besloten om niet alle boeken te gaan lezen, mede omdat ik niet uren in de rij wil staan voor het signeren, maar ook omdat de andere boeken me momenteel niet zo aanspreken en ik mezelf niet wil dwingen om te lezen.
Benjamin en Kristen staan nu boven aan mijn lijstje om te ontmoeten. Ze schrijven totaal andere boeken, maar beiden auteurs zijn een favoriet. Ik weet nog niet wat ik wil zeggen en of ik iets wil vragen, maar ik heb er sowieso zin in!


Portret tekenen.

Dit stond de vorige keer ook op mijn lijstje, maar door alle gezelligheid was ik het totaal vergeten. Dit jaar wil ik heel graag een portretje van mezelf laten maken door een van de illustrators. Het liefst door Caroline Cracco. Het is zo leuk om te zien hoe iemand je tekent.


Masterclass.
.
Dit jaar heb ik gekozen voor de masterclass plot schrijven, gegeven door Marieke Nijkamp. Ik heb Marieke even kunnen spreken op het bookloving summer event, en ik vind haar zo tof. Ook heb ik een van haar boeken gelezen en ik was erg onder de indruk van de spanning die ze in haar verhaal schreef. Aangezien ik af en toe een kort verhaal schrijf lijkt deze masterclass me heel erg leerzaam.Kraampjes.

Ondanks dat ik heb besloten niet te veel te gaan kopen heb ik erg zin om alle kraampjes te bezoeken. Ik heb al een paar dingen op het oog, waaronder cadeautjes voor andere. Zo wil ik Letters & Lights bezoeken omdat ik een pin op het oog heb, en een paar leuke prints en misschien een kaars.
Misschien moet ik maar een lijstje gaan maken.Lezers ontmoeten.

Een van de leukste herinneringen aan mijn laatste Yalfest bezoek was het ontmoeten van andere lezers. Ik heb zulke leuke gesprekken gehad over auteurs, boeken en zoveel meer. Het was ontzettend gezellig om met zoveel lezers in een ruimte te zijn waar iedereen dezelfde hobby heeft.

Maud van Lovelyoffflower
Laurie van Lauriesbookshelf
Joost van nerdygeekyfanboy 
Joany van cravingpages 


Waar kijk jij het meeste naar uit?

Een reactie posten