a Merry Little Book Tag

zondag 9 december 2018


De winkelstraten hangen vol met verlichting, kerstspullen worden al weken verkocht, de reclames zitten vol kerst muziek. Het is bijna kerstmis! Ikzelf zit al lekker in de kerstsfeer. De boom staat, ik heb een complete kerst tbr en ik ben al aan het plannen welke cadeautjes ik voor mijn gezin onder de boom wil leggen. Het leek me ook nog leuk om een kerst boek tag te doen, maar daar zijn er niet zo veel van. Dus ik heb de vragen die ik het leukst vond in een tag gegooid en er een paar zelf bedacht, en deze 'a Merry Little Book Tag' genoemd. Dus hier gaan we.


With wich family would you like to have a Christmas diner?

Mijn eerste gedachte gaat natuurlijk uit naar de Weasleys. In de boeken en in de films lijkt kerst bij hun altijd zo gezellig. Er zijn veel mensen, er is lekker eten en er draait natuurlijk ook muziek. En wie zou nou niet een kersttrui gebreid door Molly Weasley willen hebben?

In wich fictional place would you like to spend Christmas?

We blijven in de toverwereld, want daar is kerst nog magischer. Met twaalf kerstbomen in de grote hal is Zweinstein perfect om kers te vieren. De common rooms zijn versierd, er zijn veel mensen en ook hier is heerlijk eten.Do you have a favourite holiday read?

Momenteel vind ik het heel leuk om elke kerst sommige verhalen uit My True Love Gave to Me te lezen. Dit boek heeft twaalf verhalen die zich afspelen rond de feestdagen, en het is zo leuk om er af en toe een paar te lezen. Midnights, It’s a Yuletide Miracle, Charlie Brown en Your Temporary Santa zijn mijn favorieten.

Wich fictional character would be the perfect Christmas elf?

Dit moet iemand zijn die erg georganiseerd is, kerst erg belangrijk vind en goed presteert onder druk. Hermione zou een optie kunnen zijn, maar ik ben bang dat zij te veel volgens het plan werkt waardoor er weinig creativiteit over blijft. Luna zou haar bij die creativiteit kunnen helpen, maar ik weet niet goed of het zo'n goed duo is.
Misschien dat de Kids of Appetite met zijn allen een elf groep kunnen vormen om de kerstman te kunnen helpen. the Elfs of Appetite!

A book with has a cover with a Christmasy feel to it.

Dit zijn er wel een paar. Dash & Lily's Book of Dares, My True Love Gave to Me, Let it Snow en natuurlijk ook de Notenkraker. Al deze boeken hebben zo'n kerstachtige cover en ik word er heel blij van.

Which character would replace Santa best if needed?

Mijn aller eerste gedachte ging uit naar Dumbledore, want het is Dumbledore. Hij is een tovenaar waardoor hij zich heel snel kan verplaatsen. Hij is creatief en weet veel over mensen te weten. En hij heeft de lange witte baard waardoor hij zo voor de kerstman door kan gaan.


Ik tag Laurie van lauriesbookshelf en Maud van ilovelyoffflower om deze tag ook te doen. Ik ben erg benieuwd naar jullie antwoorden.

1 people left comments on: "a Merry Little Book Tag"