YA summer bookloving event 2018

woensdag 11 juli 20181 juli 2018 was het YA Summer Bookloving event in boekhandel Van Pieren, iets waar ik al even naar uitkeek. Events zoals deze zijn niet alleen leuk om het event zelf, maar ook om de leuke mensen die er naar toe komen. Ik had er in ieder geval erg veel zin in.


Om half 3 had ik met Maud afgesproken bij de boekhandel, waarna we samen richting de bioscoop zouden gaan. We kwamen Inge ook nog tegen, en Rosanne en Doortje die ik nog ken van de Cinder boek release party gingen mee naar binnen. In de bioscoop kregen we gratis M&M's, en hierna mochten we naar binnen. Voor de film werd er nog een over de streep spel georganiseerd door Myrthe, iets waar ik best nerveus voor was. Ik vond het mooi om te zien hoe iedereen zo eerlijk was. Hierna mochten we terug naar onze stoelen voor de film Love, Simon. Ik denk dat ik hier nog een aparte recensie over wil schrijven, maar ik vond het in ieder geval erg goed!Na de film keerde we terug naar de boekenwinkel waar een kopje soep met broodjes op ons te wachten stond. Deze konden we eten in het restaurant gedeelte van de winkel, waar ik nog gezellig heb zitten praten met Maud en Inge. Daarna mochten we langs de kraampjes gratis goodies ophalen. Toen was het tijd voor de boekpresentatie, waar ik de laatste vijf minuten van heb bijgewoond. Nog even geneusd tussen alle boeken, waarna ik er twee heb gekocht, samen met een boekenlegger van Letters & Lights.
Na de pauze was het tijd voor de workshops. Ik koos voor de Happiness goeroe en illustreren. De workshop Happiness Goeroe werd gegeven door Jette Schröder. Zij vertelde hoe mensen in haar boek de Happiness Goeroe een happiness jar gevuld met leuke dingetjes maakte, en dit mochten wij ook doen. De tafel was gevuld met allemaal kleine hebbedingetjes waarmee we een zakje mochten vullen. Voor we begonnen moesten we ieder vijf happiness tips op een kaartje schrijven, waarna deze vervolgens werden rondgedeeld. Tijdens het vullen van de zakjes heb ik gezellig gepraat met Laurie en iedereen die aan de tafel zat. Jette heeft het ontzettend leuk gedaan, en ze complimenteerde me zelfs op mijn camera.Vervolgens vertrok ik naar beneden voor de workshop illustreren van Emmy. Samen met Inge en Maud nam ik plaats aan een tafeltje. We mochten onze eigen quote-kaart maken, en natuurlijk ging ik voor een quote uit mijn favoriete boek de Kids of Appetite. We hadden helaas niet zo heel veel tijd, maar ik ben van plan om mijn illustratie nog af te maken.
Marike Nijkamp was er voor een interview, en ze was er ook om boeken te signeren. Ik was gelukkig totaal niet nerveus, en Marieke is heel tof. We hebben over de Harry Potter afdelingen en gelachen, en natuurlijk signeerde ze mijn boek. Het is altijd leuk om te zien wie er achter een boek zit.


De avond werd afgesloten met een loterij waar boeken en andere goodies werden weggegeven. Helaas heb ik niet gewonnen, maar ik ben blij voor iedereen die wel heeft gewonnen. Op weg naar buiten kregen we nog een ijsje, en toen was het tijd om afscheid te nemen.

Het was een heel goed geregeld event met leuke mensen, leuke workshops, leuke goodies en toffe film. Ik heb ontzettend genoten en ben erg benieuwd naar het summer bookloving event van volgend jaar!

1 people left comments on: "YA summer bookloving event 2018"