nieuw leesvoer juni

zondag 1 juli 2018De afgelopen maanden was mijn lees patroon een beetje middelmatig. Het ging erg langzaam, ik kon er niet optimaal van genieten en ik liet boeken in de avond vaker op mijn nachtkastje liggen, ondanks dat de boeken heel tof waren. Nu het zomer is voel ik het kriebelen voor lezen terug komen, en maar goed ook, want ik heb een hele hoop nieuwe boeken mogen toevoegen aan mijn boekenkast!This is Noah Oakman sixteen, Bowie believer, concise historian, disillusioned swimmer, son, brother, friend. Then Noah gets hypnotized. Now Noah sees changes: his mother has a scar on her face that wasn't there before; his old dog, who once walked with a limp, is suddenly lithe; his best friend, a lifelong DC Comics disciple, now rotates in the Marvel universe. Subtle behaviours, bits of history, plans for the future-everything in Noah's world has been rewritten. Everything except his Strange Fascinations . . .

Naar dit boek heb ik ruim een jaar uitgekeken, dus het was een feestje toen hij eindelijk binnen kwam. David is natuurlijk mijn favoriete auteur, dus een nieuw boek van hem is zeker welkom. Dit was de eerste keer dat ik een Engels boek van hem zou lezen, en het zou ook nog eens anders zijn dan zijn twee voorgaande boeken. Dit maakte me alleen maar meer nieuwsgierig, en ik heb er enorm van genoten. Hier kun je mijn recensie lezen. Sneeuwwitje, met lippen zo rood als bloed, haren zo zwart als ebbenhout en een huid zo wit als sneeuw. Zal ze ooit nog wakker worden na de giftige appel van de boze koningin? In dit betoverende prentenboek komt het wereldberoemde sprookje tot leven. Gebaseerd op het sprookje in de Efteling.
Een prachtig uitgevoerd prentenboek met sfeervolle tekeningen van Job van Gelder en Esther Rosier.


Vorig jaar mocht ik het prentenboek van Roodkapje ontvangen, en dit jaar zag ik dat er een prentenboek van Sneeuwwitje werd gemaakt. Met een zwak voor sprookjes en kinderboeken vroeg ik hem aan als recensie exemplaar, en ik heb hem direct na ontvangst in nog geen vijf minuten gelezen. Ik wordt hier gewoon zo vrolijk van. Mijn recensie staat al online. 
In de zomer is er in Lommel elke zonder een rommelmarkt, en daar staat altijd een hele grote kraam met alleen maar boeken. Eerder heb ik er al een mooi boek gevonden, maar deze keer viel mijn oog op dit sprookjesboek. Vooral de illustraties trokken me aan, want die zijn gewoon prachtig. Mijn moeder was zo lief om hem mij cadeau te doen, en nu staat hij tussen al mijn kinderboeken. En ik ben ook zeker van plan om er in te gaan lezen!


De wereld van de zeventienjarige Viking-dochter Eelyn bestaat uit oorlog voeren. Ze weet niet anders dan dat ze samen met haar clan, de Aska, telkens weer strijdt tegen hun grootste vijand, de Riki. Haar leven is wreed, maar eenvoudig: vechten en overleven. Totdat ze op het slagveld het onmogelijke ziet: haar broer die meevecht met de Riki. De broer die ze vijf jaar geleden zag sterven.
Eelyn wordt gevangengenomen en moet als slaaf overwinteren in de bergen bij de Riki. Maar als ze zichzelf begint te herkennen in de mensen die ze altijd heeft geleerd te haten, brokkelt de wereld die ze zo goed dacht te kennen langzaam af. Wanneer het dorp wordt aangevallen door een meedogenloze derde clan, moet Eelyn Fiske vertrouwen, de vriend van haar broer die haar meerdere keren heeft geprobeerd te vermoorden. Samen moeten ze een einde maken aan de bloedvete tussen de Aska en de Riki, anders zullen ze moeten toekijken hoe hun mensen worden afgeslacht.


Toen het persbericht van dit boek binnen kwam werd ik heel enthousiast, want het zou over Vikingen gaan. Nu heb ik nog nooit een boek met dit thema gelezen, en ik hou wel van spanning en historie. Daarnaast hoorde ik er nog eens heel veel goeds over, dus ik werd nieuwsgierig. Inmiddels ben ik halverwege het boek en ik kan al verklappen dat mijn recensie erg positief zal worden. Dit boek is een recensie exemplaar.


Bea is de eindeloze sleur van school helemaal zat en heeft genoeg van haar uitzichtloze baan waarmee ze haar overspannen moeder onderhoudt. Ze droomt van een uitweg.
Als er een signaal uit de ruimte wordt ontvangen, wordt er een missie gepland om de oorsprong hiervan te achterhalen. De missie zal honderden jaren duren en hoewel ze haar hele leven achter zich zal moeten laten, weet Bea zeker dat ze mee de ruimte in moet. Maar dan wordt ze verliefd ...


Ongeveer twee jaar geleden leerde ik de Ventura Saga kennen, een boekenserie die over de ruimte en verliefdheid zou gaan. Het concept is ontzettend tof, en nu is er een prequel. Dit had ik totaal niet verwacht, maar het maakte me erg nieuwsgierig en ik besloot het boek aan te vragen als recensie exemplaar. Hij staat nu nog op me te wachten in de boekenkast, maar hij zal zeker snel gelezen worden.


Leah Burke is drummer in een girlband, koningin van de droge humor, de beste vriendin van Simon Spier en vreselijk onzeker. Nu het laatste jaar op haar middelbare school ten einde loopt, maakt ze zich niet alleen druk om haar - vindt ze zelf - middelmatige tekeningen, maar ook om:
Haar vriendengroep die uit elkaar begint te vallen;
Het feit dat ze biseksueel is, en dat ze dat aan niemand durft te vertellen;
Haar hopeloze verliefdheid op een goede vriendin, die al een vriend heeft.
En alsof dat nog niet genoeg is, komt de prom steeds dichterbij, en het moment waarop Leah en haar vrienden allemaal naar verschillende universiteiten gaan ook. Leah probeert op alle mogelijke manieren iedereen bij elkaar te houden, maar ze zal misschien meer voor zichzelf moeten kiezen - en voor de liefde.


Yes, eindelijk meer Becky boeken liefde! Na dat ik vorig jaar Simon vs en de Voordelen heb gelezen wilde ik meer, en ik zou meer gaan krijgen. Leah heeft een boek gekregen, en het is een beetje een vervolg op Simon vs (geweldig natuurlijk!). Het liefst wil ik met zo weinig mogelijk verwachtingen dit boek in gaan, maar ik ben natuurlijk super nieuwsgierig! Dit boek mocht ik ontvangen als recensie exemplaar.


Blossom Books heeft haar eerste Nederlandse fictie auteur , namelijk Carlie van Tongeren, en om dat te vieren kreeg ik Heerestraat & Rozenlaan als cadeautje van de uitgeverij, hoe lief is dat? Blossom Books brengt altijd pareltjes uit, en weet altijd de juiste auteurs te kiezen. Ik heb dan alleen maar vertrouwen dat dit boek me niet zal teleurstellen. Dit boek zal ik als eerste lezen, en ik ben ontzettend nieuwsgierig!


Heb jij nog nieuw leesvoer gekocht/gekregen afgelopen maand?

Een reactie posten