Sneeuwwitje - Boek recensie

zondag 24 juni 2018


Sneeuwwitje, met lippen zo rood als bloed, haren zo zwart als ebbenhout en een huid zo wit als sneeuw. Zal ze ooit nog wakker worden na de giftige appel van de boze koningin? In dit betoverende prentenboek komt het wereldberoemde sprookje tot leven. Gebaseerd op het sprookje in de Efteling.

Al zolang ik me kan herinneren ben ik dol op sprookjes en andere verhalen. Vroeger vond ik het heel leuk om naar de plaatjes in prentenboeken te kijken, en dat heb ik stiekem nog steeds. Nu brengt de Efteling af en toe prentenboeken van de sprookjes uit het sprookjesbos uit. Vorig jaar las ik Roodkapje al, en nu hebben ze Sneeuwwitje. Deze wilde ik dolgraag aan mijn collectie kinderboeken toevoegen, en natuurlijk wilde ik hem ook lezen. 
Net als bij Roodkapje ken ik het sprookje van Sneeuwwitje al, maar dat maakt het niet minder leuk. Daarnaast is het erg dichtbij het originele sprookje, wat me ook er verraste. Sprookjes zijn gewoon prachtig vind ik, en Sneeuwwitje is een van de meest bekende sprookjes over de wereld. Wie houdt nou niet van de zeven, vrolijke dwergen en al de diertjes in het bos?

Daarnaast zijn de illustraties werkelijk prachtig, perfect voor een sprookjesboek. Als je oog voor details hebt vallen je dingen op die op het eerste oog misschien niet te zien zijn. Je kunt ook echt zien dat het is gebaseerd op het sprookje uit de Efteling, wat me een klein beetje een gevoel van nostalgie gaf. En wat me ook erg blij maakt is de manier waarop de illustrators Esther Rosier en Job van Gelder kleuren hebben gebruikt. Ik ben er gewoon dol op!

Ik ben volwassen, maar zelfs ik kan hier van genieten. Sprookjes zijn van jong en oud, dus ook als volwassen persoon is het oké om een prentenboek te lezen!
Titel: Sneeuwwitje
Auteur: Efteling bv
Illustrators: Esther Rosier & Job van Gelderen
Uitgeverij: van Goor
Pagina's: 32
Sterren: 5/5

*Ik mocht Sneeuwwitje ontvangen als recensie exemplaar van Van Goor, nogmaals bedankt!

Een reactie posten