Spring Cleaning - boek tag

woensdag 23 mei 2018
The struggle of getting started: a book/book series that you have struggled to begin because of its size.

Het eerste boek heb ik al gelezen, maar ik merk dat ik the Mortal Instruments serie maar laat blijven wachten. De hoofdserie heeft zes boeken, wat nog niet zo spannend is. Maar de boeken die er bij komen kijken zorgen er wel voor dat ik alsmaar niet begin. Ik ben er wel heel nieuwsgierig naar.
Cleaning out the closet: a book and/or book series you want to unhaul.

De Twilight boeken. Ik heb ooit de boxset gekregen voor kerst, maar ik ben maar tot halverwege het tweede boek gekomen. De hype kan ik wel begrijpen, maar het is absoluut niets voor mij. Ik irriteerde me aan personages, aan het plot en ook een beetje aan de schrijfstijl. Ik zou het dus niet erg vinden als die boeken van mijn plank verdwijnen.
Opening windows and letting fresh air in: a book that was refreshing.

Aristoteles & Dante Ontdekken de Geheimen van het Universum was een boek waar niet veel in gebeurde, maar die ik toch bleef lezen. Het was het perfecte zomer boek, en ik zou hem deze zomer gerust nog een keer kunnen lezen.
Washing out sheet stains: a book you wish you could rewrite a certain scene in. (spoilers!)

Dit is waarschijnlijk niet zo'n populaire mening. Aan het einde van Alles wat je Lief is komen we er achter dat Maddie, waarvan we heel het boek wisten dat ze ziek was, nooit ziek is geweest. Voor mijn gevoel werd dit geforceerd zodat Maddie en Ollie het perfecte liefdesverhaal kunnen hebben. In het begin wist ik niet waarom, maar het zorgde er voor dat ik het boek met een dubbel gevoel afsloot. Graag had ik gezien dat deze twee personages net zo goed samen hadden kunnen zijn als Maddie wel ziek was.
Throwing out unnecessary knick-knacks: a book in a series that you didn’t feel was necessary.

Dit gevoel heb ik eigenlijk nog niet gehad. In de series die ik heb gelezen vertelde elk boek iets belangrijks. Novella's vind ik altijd super interessant.
Polishing the doorknobs: a book that had a clean finish.

Dat is voor mij de Kids of Appetite. Dit boek heeft zo'n mooi einde, een einde dat me zo erg raakte en waar ik 100% tevreden mee ben. Het voelde oprecht, en realistisch. Ik lees nog vaak genoeg de laatste pagina's omdat ik het zo mooi vind, en het raakt me elke keer weer.
Reaching to dust the fan: a book that tried too hard to relay a certain message. (spoilers)

In Eenzaam en Extreem Ver Weg zijn er twee personages die verliefd worden. Dit is natuurlijk helemaal niet gek, maar het kwam erg onrealistisch over voor mij, en ik vond dat het de plotlijn te vaak overschaduwde.


The tiring yet satisfying finish of spring cleaning: a book series that was tiring yet satisfying to get through.

De boeken in de Vijfde Golf serie. Het eerste boek vond ik geweldig, maar de twee boeken die volgde waren helaas een stuk minder naar mijn mening. Wel vond ik dat de serie goed werd afgesloten, waardoor ik er uiteindelijk erg van kon genieten!
Looking forward to next spring: tag 4 people you want to do this tag.

Laurie van Laurie's Bookshelf, Anne van anneotherbook, Joost van NerdyGeekyFanboy en Sarine van Live the Book Life.


1 people left comments on: "Spring Cleaning - boek tag"

  1. Thanks voor het taggen Nicky! The Mortal Instruments is echt ontzettend tof, zeker aan beginnen! :)

    BeantwoordenVerwijderen