Harry Potter and the Prisoner of Azkaban - boek recensie

zondag 27 mei 2018


When the Knight Bus crashes through the darkness and screeches to a halt in front of him, it's the start of another far from ordinary year at Hogwarts for Harry Potter. Sirius Black, escaped mass-murderer and follower of Lord Voldemort, is on the run – and they say he is coming after Harry. In his first ever Divination class, Professor Trelawney sees an omen of death in Harry's tea leaves.. But perhaps most terrifying of all are the Dementors patrolling the school grounds, with their soul-sucking kiss. 

Vanaf het moment dat ik het derde Harry Potter boek las, meer dan tien jaar geleden, was het mijn favoriet. Het moment dat Harry, Ron en Hermione in the Shrieking Shak zitten vond ik als kind ontzettend spannend. Ik vond the Marauders Map heel tof, en Lupin was meteen de leukste leraar op heel Hogwarts. Nu, ruim tien jaar later, las ik hem voor de tweede keer.

Wat me steeds weer opvalt als ik een Harry Potter boek herlees is dat de boeken duizend maal beter zijn dan de films. Ik zal altijd van de films blijven houden, maar de boeken zijn gewoon nog magischer. Heel vaag kon ik een paar dingen herinneren, maar ik werd vaak genoeg verrast en dat vond ik heel leuk. Zo kregen onderwerpen veel meer aandacht dan ik me herinnerde, en daardoor kwam ik echt goed in het verhaal.


Ik kan ook niet vaak genoeg zeggen hoeveel de illustraties van Jim Kay toevoegen. Nu schrijft Joanne Rowling heel erg beeldend (als kind werd ik in de boeken gezogen) en is het niet persé nodig, maar het is heel leuk om Jim zijn interpretatie van de personages, wezens en het kasteel te zien. De kaart ziet er heel tof uit, net zoals de kas van Kruidekunden en Buckbeak de hipogrief.

Nu ik de boeken aan het herlezen ben, weet ik dat ik dit veel vaker wil gaan doen. Harry Potter is iets waar ik altijd al dol op ben geweest, of op zijn minst zolang als ik me kan herinneren. De boeken betekenen dit best wel wat voor me, en ik hoop nog vaak genoeg naar deze wereld terug te kunnen gaan!

Titel: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Auteur: J.K. Rowling
Illustrator: Jim Kay
Pagina's: 325
Sterren: 5/5

Een reactie posten