Harry Potter would you rather

zondag 29 april 2018

Als groot Potterhead stel ik me maar vaak genoeg voor hoe het zou zijn om in de toverwereld te leven en om naar Hogwarts te gaan. Zo heb ik al mijn leven op Hogwarts geschreven en deed ik onlangs nog een tag waarin ik vragen beantwoord over hoe mijn leven als heks zou zijn. Ik heb wat Harry Potter would you rather vragen opgezocht en ga ze beantwoorden!


Would you rather...


... spend an afternoon in the Burrow with the Weasley's or an afternoon in Diagon Alley?

Ik heb een zwak voor de familie Weasley en hun huis. Het lijkt me zo gezellig om daar een middag, of misschien wel langer, door te brengen. Dan ben ik lekker in de buiten lucht met gezellige mensen die me verhalen kunnen vertellen, lekker eten gekookt door Molly en misschien nog een leuke Quiditch match! Als ik daar zou kunnen wonen zou ik dol gelukkig zijn!


... have Severes Snape as a father or Delores Umbridge as a mother?

Umbridge zou ik absoluut niet in mijn leven willen, en als helemaal niet als moeder. Snape zou denk ik best een goede vader kunnen zijn. Hij is een beetje grumpy, streng en uit zijn gevoelens nooit, maar misschien wel als hij iemand heeft om van te houden. Hij zou me ook nog eens extra les kunnen geven in toverdranken!


... have a pet hippogriff or a pet phoenix?

Een phoenix vind ik een prachtig dier, en de core van mijn toverstok heeft een phoenix veer. Maar ik vind de hippogriff misschien nog mooier. Een dier zoals deze zou me heel sociaal lijken, zeker als hij net zoals Buckbeak is. Je kan er een stukje mee gaan vliegen, en daarnaast gewoon in je tuin houden (moet je wel een grote tuin hebben).


... spend a week in the forbidden forest or spend a day in Azkaban?

Deze vind ik oprecht lastig. Ik houd enorm van de bossen, maar ik denk niet dat ik kan genieten van een donker, eng bos zoals deze. Een dag in Azkaban kan lang duren, maar ik weet tenminste dat ik onschuldig ben en dat ik de volgende dag weer thuis ben. Daarnaast kan het verboden bos heel interessant zijn, en misschien heeft het wel veilige plekjes. Een week is alleen heel lang, dus kom maar op Azkaban!


... play Quitditch or wizard's chess

Hier hoef ik niet lang over na te denken, sowieso Quiditch! Hopelijk zou ik de zoeker van Hufflepuff zijn. Het lijkt me zo leuk om wekelijks te trainen en uit te kijken naar een spannende wedstrijd. Toverschaak lijkt me wel leuk, maar zou me toch snel vervelen.


... be a squib or now know about magic at all?

Als mijn familie uit tovenaars zou bestaan, en ik geen magie zou kunnen zou ik ontzettend jaloers zijn. Als ik niets van magie wist, zou ik ook niets missen. Dus hoe graag ik ook zou willen dat dit allemaal echt was, zou ik er voor kiezen om het niet te weten. Misschien is dit zelfs al realiteit?


... take a class in potions or take a class in care of magical creatures?


Potions zou me oprecht een hele leuke les lijken. Je bent creatief bezig, het kan heel lekker ruiken (ook heel vies). Maar ik zou zo veel liever leren over alle fabeldieren! Toen ik over deze lessen in de boeken las werd ik zo enthousiast, en ik lees regelmatig door het boek van Newt Scamender. Care of Magical creatures zou absoluut mijn favoriete vak zijn!


... be a werwolf like Remus Lupin or be a ghost like Nearly Headless Nick

Als geest zwerf je voor eeuwig rond zonder te kunnen slapen, eten of wat dan ook. Als weerwolf ben je een paar dagen in de maand afwezig, maar verder kun je normaal leven. Als ik drankjes zou hebben als Lupin dan zou ik gerust een weerwolf kunnen zijn!


... have an invisibility cloak or have a time turner?

Ondanks dat de time turner prachtig is en handig kan zijn, het verleden veranderen vind ik maar een eng idee. Een, kleine fout en alles kan veranderd zijn, denk maar aan the Cursed Child. Een mantel die er voor zorgt dat niemand je kan zien kan heel handig zijn, voor zoveel redenen. Geef mij maar zo'n mantel voor kerst!


.. fight the basilisk or fight a dementor?

Het liefst blijf ik zo ver mogelijk van beide vandaan, maar ik zou toch wel met een dementor vechten. Als ik de patronus spreuk vaak genoeg oefen en aan mijn gelukkigste gedachte kan denken kan ik hem verslaan. Niet iedereen heeft een zwaard op zak, maar als heks wel een toverstok. Een dementor lijkt me dan toch iets makkelijker.




zou jij liever de onzichtbaarheidsmantel of de tijdsverdrijver hebben?

1 people left comments on: "Harry Potter would you rather"

  1. Ik denk dat potions in principe een heel leuk vak kan zijn, maar door al het precieze werk en Sneep die je bij voorbaat al niet mag denk ik dat het minder leuk is, haha! :')

    BeantwoordenVerwijderen