Everless - Boek recensie

woensdag 4 april 2018


Tijd is geld. Zeker in Sempera, waar tijd in je bloed zit en omgezet kan worden naar munten. Hoe rijker je bent, hoe langer je leeft...
De familie Gerling is rijk: ze hebben tijd in overvloed door de hoge belastingen die ze eisen van de arme bevolking. En niemand haat hen meer dan Jules Ember. Toen ze klein was, woonde ze met haar vader op Everless, het landgoed van de Gerlings, maar een noodlottig ongeluk dwong hen midden in de nacht te vluchten. Als Jules erachter komt dat haar vader bijna door zijn tijd heen is, weet ze echter dat er maar een ding op zit: terugkeren naar Everless om daar wat bij te verdienen.
Teruggaan naar Everless brengt meer gevaar - en verleiding - met zich mee dan Jules zich ooit had kunnen voorstellen. Al gauw komt ze steeds dichter bij een bizar, eeuwenoud geheim over het landgoed en zichzelf.


Everless was een van die boeken waar heel veel lezers naar uit, zo ik. Het was zo'n boek waarop ik echt niet kon wachten om het te lezen! Uiteindelijk kreeg ik hem voor mijn verjaardag, en zodra ik het boek uit had dat ik op dat moment las begon ik met lezen!

Oh jeetje, ik heb echt geen idee hoe ik dit boek moet recenseren. Ik vond het geweldig hoor, maak je geen zorgen! Over het algemeen ben ik niet zo heel goed in recensies schrijven, vooral niet sinds ik niet zo heel veel inspiratie meer heb. Maar ik ga het maar proberen.
Wat. Een. Goed. Idee! Wauw. Ik zou absoluut niet in deze wereld willen leven, maar het is zo ontzettend interessant! Een wereld waar tijd letterlijk geld is. Ik vond het heel mooi om de verschillen te zien. Hoe de rijke met hun geld gooien alsof het niets is, omdat ze toch wel genoeg hebben. En hoe de armen vechten voor elk beetje geld om te kunnen overleven.
Daarnaast is het een verhaal waar je meteen goed in zit, en waardoor je verder wil lezen. Richting het einde wordt het ook steeds spannender waardoor ik vast zat aan het boek, tot ik hem uit had. Dat einde had ik niet zien aankomen, en ik wil het nog steeds niet helemaal geloven.

In dit boek leer je Jules kennen, een meisje dat opgegroeid is in het huis van de rijkste mensen van Sempera, maar het door een ongelukkig voorval moet verlaten en arm wordt. Jules vond ik niet heel bijzonder, ze zal niet uitblinken tussen andere young adult personages. Maar dat vond ik juist zo leuk aan haar. Ze is normaal, en zelfs als haar wereld op de kop staat blijft ze zo. Ik wilde zo graag dat het goed met haar kwam.
Er zijn ook nog een aantal andere personages, die net zoals Jules, niet zo heel bijzonder maar zeker interessant waren.

Everless is een boek die zoveel clichés had kunnen hebben, maar het niet had. Het is zo'n boek die je vanaf pagina één al interesseert, en nog ver tot nadat je het boek hebt dichtgeslagen. Dit boek zal je nog heel lang aan het denken zetten!

Titel: Everless
Auteur: Sara Holland
Uitgeverij: Blossom Books
Pagina's: 293
Sterren: 5/5

Een reactie posten