Boeken die ik op de cover zou kopen

vrijdag 16 februari 2018Natuurlijk gaat het bij een boek om het verhaal, maar een mooie cover is natuurlijk mooi meegenomen! En we kopen sneller een boek als de cover er tof uit ziet. De cover is toch het eerste wat je ziet in een boekenwinkel. Ikzelf zou nooit een boek kopen alleen omdat het een mooie cover heeft. Daarom leek het me leuk om een paar boeken te delen die ik op de cover zou kopen.Dit boek zag op ik Goodreads voorbij komen, en het trok meteen mijn aandacht. Het deed me aan de illustraties van Jon Klassen. Kijk nou eens wat een prachtige illustraties en kleuren! Het eerste wat opvalt zijn de bomen met de kroon in het midden. De kleuren groen zijn prachtig, en de titel is er subtiel in handschrift opgezet. Daarna viel me natuurlijk het huis op de heuvel, en het silhouet van iemand op. Ik zou hier dolgraag mooie foto's van maken.
En waar het over zou gaan? Ik denk een verhaal waar een personage achter een mysterie komt dat hij of zij graag wil oplossen!Deze cover is wat meer minimalistisch, maar valt toch op door de subtiele kleuren en mooi weergegeven titel. Of hij zal opvallen tussen andere boeken weet ik niet, maar ik ben hem toch tegengekomen. Dus buiten dat hij erg simpel is, vind ik hem wel heel mooi!
De titel lijkt vanzelfsprekend. Een personage die er niet echt bij hoort, maar dat wel wil en gaat proberen. Misschien is het een erg creatief personage.


Nog een cover die vrij minimalistisch is, maar die wel opvalt door de ontzettend leuke illustraties. Daarna viel me de titel op, en dat het een bundel van meerdere verhalen is! Dat doet me een beetje denken aan My True Love Gave to Me, een boek dat ik heel tof vond. Deze cover is er eentje die je niet vaak zult zien, waardoor hij zeker zal opvallen in een boekenwinkel!Dit is een totaal andere covers dan van die net, en werkelijk prachtig! De illustratie en de kleuren vallen meteen op, en daarna de integrerende titel. Wat mij het meest aantrekt is dat het over raven zou gaan. Dat doet me denken aan the Raven Cycle. Nu neem ik aan dat dit totaal anders is, maar dat trok me ook erg aan. Ik heb hem al meerdere keren op booktube tegengekomen, maar ik weet nog steeds niet waar het over gaat. Dus als ik rijk was, zou ik hem kopen op de cover!


Hier viel me het donkere en het gele op, en daarna de titel. Die is niet zoveel zeggend, wat het een mooi mysterie maakt. Het lijkt er op alsof de bijenkorf gaatjes echte gaatjes zijn, waaronder een gele pagina zit. Alles maakt een heel mooi geheel, waardoor het een echte eyecatcher is in de boekenwinkel!


Koop jij wel eens boeken op de cover?

2 people left comments on: "Boeken die ik op de cover zou kopen"

  1. Als ik heel eerlijk ben, zijn de meeste boeken in mijn kast op kaft gekocht en niet op de inhoud

    BeantwoordenVerwijderen