Favoriete boeken 2017

zondag 7 januari 2018

2017 is voorbij! Ik las vierenveertig boeken. Sommige boeken vond ik geweldig, andere bevielen me helaas niet, en sommige waren gewoon oké. Ik heb op mijn lijstje van gelezen boeken gekeken, en heb mijn zeven favoriete boeken uitgekozen.Toen ik voor het eerst over dit boek hoorde had ik niet heel veel interesse, maar toen ik wat meer te weten kwam wel. Het zou zich in de geschiedenis afspelen, het zou over gladiatoren gaan, en het zou een heel stoer, vrouwelijk personage hebben. Ik was verkocht!
Ik gaf Onverschrokken vijf sterren, want dat verdient het zeker. Ik zat zo lekker in dit boek, en het verhaal was zo goed! Het vervolg, Onoverwinnelijk, komt in februari en ik heb er zoveel zin in.Tja, dit is geen verassing. Natuurlijk hoort dit boek in dit rijtje thuis, want het is mijn favoriete boek geworden. Al vanaf het moment dat ik er van hoorde hield ik al van dit boek. Het heeft zoveel voor me gedaan, en het verhaal is zo mooi met zulke mooie en leuke personages. Dit boek heb ik zelfs twee (en een half) keer gelezen omdat ik het zo mooi vind. De Kids of Appetite kreeg, vanzelfsprekend, vijf sterren.De boekenwereld was al lang in de ban van dit boek voor dat ik het begon te lezen. Ik besloot hem op Yalfest te kopen, en niet veel later begon ik er in. Jeetje, wat is dit een goed boek! Er zit emotie in, maar ook humor en levenslessen. Simon vs de Verwachtingen van de Rest van de Wereld is een boek die je moet lezen, zo goed is het!


Ongeveer een jaar geleden hoorde ik voor het eerst van dit boek. Het zou toen nog tien maanden duren voor ik hem zou lezen, omdat ik hem per se in de herfst wilde lezen. Ik kreeg hem cadeau van mijn vriendin Anne.
Maybe a Fox is een zo'n boek die je nog tijden zal achtervolgen. Het is een contemporary, met een vleugje magie en het heeft mijn hart gestolen. Ook dit boek kreeg vijf sterren.


Winter was het slot van the Lunar Chronicles, en waarschijnlijk mijn favoriet boek in de serie? Dit boek is ruim achthonderd pagina's dik, maar het heeft geen bladzijde te veel. Het is zo goed, en zo spannend. Alle personages komen aan bod en alle verhalen komen samen. Als ik al naar deze serie kijk wil ik opnieuw beginnen, wat ik waarschijnlijk ook ga doen in 2018. Winter kreeg vier en een halve ster.


Dit spreekt voor zich! Iskari is namelijk geweldig! Het zou zich in de geschiedenis afspelen, zou over draken gaan en zou wederom een stoer, vrouwelijk personage hebben. Ik werd verrast door Riemmelt die me dit boek opstuurde.
Het is zo'n goed boek, omdat het ook verhalen en legendes van zichzelf heeft, wat het verhaal zoveel meer persoonlijkheid geeft. Het is spannend, emotioneel en gewoon heel goed. Iskari kreeg vijf sterren.


Eigenlijk ben ik nog steeds bezig in Alter Ego als ik dit lees, maar het heeft zich al als een van mijn favoriete boeken van 2017 gekroond. Een toffe wereld, goed verhaal en interessante personages. De schrijfstijl van Marissa Meyer maakt het natuurlijk af.


Wat zijn jouw favoriete boeken van 2017?

6 people left comments on: "Favoriete boeken 2017"

 1. Mijn favoriete boek was Upside of Unrequited! Ik ben zo benieuwd naar Leah on the Offbeat, die komt dit jaar uit 😍

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi lijstje! Ik ken eigenlijk alleen maar KOA en Simon vs, maar over de rest van de boeken heb ik veel goeds gehoord. Ik denk dat mijn favoriete boek die ik het afgelopen jaar las, Voor de val van Noah Hawley was. Maar Het lot van Jennifer E. Smith komt daar ook heel dicht bij in de buurt! Die laatste vind jij misschien ook wel leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn favoriete boek is De Nieuweling! Ik ben nu bezig in Alter Ego en tot nu toe vind ik hem supertof :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Nieuweling moet ik binnenkort ook maar eens oppakken, want ik hoor er zoveel goeds over. En ik lees graag je recensie van Alter Ego :)

   Verwijderen