Dit las ik in 2017

woensdag 3 januari 2018


2017 is alweer voorbij. Gelukkig nieuwjaar iedereen! Ik hoop dat dit een mooi, goed en gezond jaar mag worden! Ik vertel wel vaker dat ik geen reading challenge voor mezelf maak, maar dat ik wel bij houd wat ik in een jaar lees. In 2017 las ik vierenveertig boeken, dertien meer dan vorig jaar. Ik ben een langzame lezer, dus ik ben heel erg trots op dit aantal. En dit zijn de boeken die ik in 2017 heb gelezen.


januari


Ik begon het jaar met Bloedzusters, een hervertelling van Roodkapje. Ook leende ik twee boeken van de bibliotheek. The Cage en Unplugged las ik voor Yalfest omdat beide auteurs kwamen. Mijn Hart en Andere Zwarte Gaten las ik voor de tweede keer.


februari


In februari mocht ik maar liefst drie recensie exemplaren ontvangen. Carve the Mark, Onverschrokken en Pyjamadagen. Over alle drie was ik erg enthousiast.

maart


Maart was een mooie leesmaand. Hierin begon ik in Cinder, het eerste deel in the Lunar Chronicles, wat nu een van mijn favoriete series is. Ook ontving ik een recensie exemplaar, maar helaas beviel Titans me niet zo. De Gedichten van de Broer van Roos won ik, en ik heb erg genoten van al zijn gedichten. En natuurlijk las ik ook de Kids of Appetite, zelfs twee keer! Dit boek, is zoals vele weten, mijn favoriet.


april


In april las kreeg ik wederom een recensie exemplaar, en Op Mijn Schouders heeft zeker indruk op me gemaakt. Eindelijk las ik de andere twee boeken in de Hogwarts Library boxset. Ik las the Tales of Beedle the Bard en Quiditch Trough the Ages. En eindelijk las ik Simon vs, een boek waar ik enorm van genoten heb. Ook van Scarlet heb ik erg genoten.


mei


Vlak na Simon vs begon ik in het andere boek van Becky, namelijk de Voordelen (wederom geweldig). Helaas vond ik een Goede Kans en Donker Blauwe Woorden een beetje tegenvallen. Ook las ik een comic voor de tweede keer, en dat was The Last of Us: American Girls, en ik las Thirtheen Reasons Why.


juni


In juni las ik twee boeken. Cress, het derde deel in the Lunar Chronicles vond ik heel erg heftig, maar heel goed. En ook Aristoteles & Dante was een geweldig boek.juli


Vijf boeken in juli! Brieven aan de Duisternis, Inkt en een prentenboek van Roodkapje waren recensie exemplaren. Ik leende Harry Potter and the Cursed Child van de bieb, en heb enorm genoten van Muggenland.augustus


Ook augustus was een mooie leesmaand. Ik las eindelijk Ik Geef je de Zon (na zoveel mooie reacties te hebben gehoord). Ik las de Belevenissen van een Muurbloem voor de tweede keer. En tot slot, las ik het slot (soort van) van the Lunar Chronisles! Winter is sowieso mijn favoriete boek in de serie, en ik wil deze serie heel graag opnieuw lezen.


september


Ik wilde perse op 1 september beginnen in Harry Potter and the Philosopher's Stone. Ik las de geïllustreerde editie en heb er heel erg van genoten. Gloed van Gedoofde Sterren was een recensie exemplaar waar ik heel nieuwsgierig naar was, helaas vond ik het niet heel goed.


oktober
Oktober was booktober. Deze maand las ik vier boeken, elke week één, die voor mijn gevoel een beetje rond de herfst paste. Maybe a Fox was als eerste aan de beurt. Coraline leende ik van de bieb, aan daarna begon ik in Pax. Harry Potter and the Chamber of Secrets was het laatste boek.

november


Omdat Dodenrit zich rond november afspeelt, wilde ik er in opnieuw in beginnen op 1 november. Ook las ik Iskari, die ik kreeg van mijn vriendin Riemmelth. Beide boeken zijn heel erg goed en zeker aan te raden. Stad van Beenderen leende ik van de bieb, en ik wil snel de rest van de serie lezen.


december


Ik begon de maand met Levana, die ik van de bieb leende. Ik las Let it Snow omdat ik in de kerststemming wilde komende, en las Secrtets for the Mad uit. Alter Ego ben ik als ik dit schrijf nog aan het lezen, maar ik weet zeker dat ik hem voor het einde van het jaar uit zal hebben. Tot nu toe is het geweldig!


En dat was het doen, de boeken die ik in 2017 heb uitgelezen. Ik had niet verwacht dat het er vierenveertig zouden zijn, en ben heel blij met dit aantal. En ik ben heel benieuwd naar de boeken van 2018!


Hoeveel boeken las jij in 2017?

1 people left comments on: "Dit las ik in 2017"

  1. Wat een mooi overzicht Nicky! Ik las zelfs 181 boeken in 2017, ik ben ook erg verrast! :D

    BeantwoordenVerwijderen