Alter Ego - Boek recensie

vrijdag 5 januari 2018De Rebellen zijn een groep jongeren met buitengewone vermogens en talenten, die is ontstaan uit een de ruïnes van een verpulverde samenleving. Zij waren degene die vrede stichtten, de chaos in orde veranderden en de maatschappij weer herstelden. Ze zijn dan ook een symbool van hoop en moed geworden - behalve voor de slechteriken die ooit door hen verslagen en verbannen zijn...

Nova heeft een reden om de Rebellen te haten, en wil maar één ding: wraak. Terwijl ze dichter bij haar doel komt, ontmoet ze Adrian, een Rebellen-jongen die gelooft in gerechtigheid, en in Nova. Maar Nova is loyaal aan iemand die aan allebei een einde zou kunnen maken.


Nadat ik met veel plezier the Lunar Chronicles gelezen had, en werd aangekondigd dat Marissa Meyer met een nieuw boek zou komen was ik heel enthousiast. Deze keer geen sprookjes, maar super helden en schurken! Zelf ben ik geen grote Marvel fan, ook heb ik geen stripboeken over superhelden gelezen als kind. Maar het leek me wel heel goed. Een wereld zoals ik nog nooit eerder heb gelezen, en dat van een van mijn favoriete auteurs!

Ze heeft het weer geflikt hoor! Na TLC was ik heel nieuwsgierig naar wat ze zou neerzetten in deze totaal andere setting. Maar het was zo goed. Na het proloog zit je er meteen goed in, en wil je dolgraag verder lezen en verder lezen.
En eigenlijk gaat het verhaal na de eerste hoofdstukken lekker rustig op gang. Het gaf me de tijd om de wereld en de personages te leren kennen, wat heel fijn was. En zodra dat goed in mijn hoofd zat kwam het weer lekker op ging. De enige reden waarom ik het boek wilde wegleggen was omdat ik de concentratie kwijt was, of te moe was om te lezen.
Richting het einde komt de spanning weer rustig op ging, en de laatste veertig á vijftig pagina's werd het spannend en kon ik echt niet stoppen met lezen. En dat einde zorgde er voor dat ik nú het vervolg wil gaan lezen!

Dit boek kent een hoop toffe personages, en in het begin had ik daar een beetje moeite mee. Gelukkig stond voor in het boek een hulp vol lijstje, maar hoe verder ik las, hoe meer ik er aan gewend raakte.
Als eerste leer je Nova kennen. Nova is een rebels meisje, maar ze is zelf tegen de Rebellen, en daar heeft ze haar eigen redenen voor. Ik vond het leuk dat ze niet het cliché meisje is dat hulp van andere nodig heeft. Ze kan prima voor zichzelf zorgen, is hartstikke stoer, maar ze heeft ook een mooi karakter.
Adrian is onze superheld. Hij is erg gepassioneerd over zijn leven als superheld, en vind het niet erg om dat te laten zien. Adrian is een beetje een nerd, erg lief en zorgzaam. Ik vond het heel leuk om over hem te lezen. Hij was niet heel bijzonder, maar dat maakt hem juist zo leuk. 
Ik vond het heel leuk om deze personages samen te zien. Beide van een totaal andere wereld, beide een andere kijk op het leven. Hun geheime identiteiten maakte het allemaal nog interessanter en spannender.

De schrijfstijl van Marissa kende ik natuurlijk al, maar toch was het een beetje anders. Het was wat moeilijker en ik kon er af en toe niet zo goed door heen kijken. Maar ook daar kon ik uiteindelijk aan wennen. Ik wil ook even mijn complimenten geven aan de vertaler, want volgens mij was dat een behoorlijk klusje.
Ook wil ik even zeggen dat ik het zo fijn vind dat er aandacht wordt gegeven aan de lgtb+ community en mensen met een beperking. Het wordt niet enorm in de aandacht gezet, wat het juist zo realistisch maakt. Als iemand met een beperking was dat heel hartverwarmend.


Titel: Alter Ego
Auteur: Marissa Meyer
Uitgeverij: Blossom Books
Pagina's: 542
Sterren: 5

*Gekregen als recensie exemplaar.

4 people left comments on: "Alter Ego - Boek recensie "

 1. Mooie recensie! Wat leuk dat je het een goed boek vond. Volgens mij was het inderdaad een hele klus voor de vertaler om al die superheldennamen goed te vertalen, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit lijkt me zo'n goed boek en ik wil het zo graag lezen, maar mijn tbr stapel is volgens mij serieus hoger dan ik lang ben 😭😭 sad to say dat alter ego voor mij zal moeten wachten..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij is het wachten zeker waard! En misschien kun je tegen die tijd het tweede deel er achteraan lezen :)

   Verwijderen