Voor ik Alter Ego lees

woensdag 27 december 2017


Het komt maar weinig voor dat wat je van een boek verwacht, ook uitkomt. Daarom vind ik het zo leuk om mijn verwachtingen van wat er in dit boek gaat gebeuren op te schrijven, en te delen. En na het lezen van het boek kan ik het vergelijken.

Zij wil wraak. Hij wil gerechtigheid.

De Rebellen zijn een groep jongeren met buitengewone vermogens en talenten, die is ontstaan uit een de ruïnes van een verpulverde samenleving. Zij waren degene die vrede stichtten, de chaos in orde veranderden en de maatschappij weer herstelden. Ze zijn dan ook een symbool van hoop en moed geworden - behalve voor de slechteriken die ooit door hen verslagen en verbannen zijn...

Nova heeft een reden om de Rebellen te haten, en wil maar één ding: wraak. Terwijl ze dichter bij haar doel komt, ontmoet ze Adrian, een Rebellen-jongen die gelooft in gerechtigheid, en in Nova. Maar Nova is loyaal aan iemand die aan allebei een einde zou kunnen maken.Na oorlogen is de wereld veranderd. Overal zijn ruïnes, en tussen die ruïnes proberen de rebellen te overleven. De rebellen, oftewel de helden, hebben speciale gaves, zodat ze de rust kunnen bewaren. Lang geleden hebben zij de anarchisten, oftewel de schurken, verslagen en verbannen. Maar ze zijn nog altijd dichtbij, en proberen wraak te nemen.

Nova hoort bij de anarchisten, en wil wraak. Ze gaat als spion naar de rebellen om informatie op te halen, maar komt Adrian tegen. Hij is een rebel, en heeft geleerd om geen anarchist te vertrouwen. Maar iets aan Nova zorgt er voor dat hij haar wel vertrouwt, en in haar gelooft. En Nova haat de rebellen, maar ook zij zal een rede vinden om hem te vertrouwen.
De twee botsen, maar beginnen een vriendschap. 

Door hun vriendschap kan de strijd tussen de rebellen en de anarchisten verergeren, en de twee zullen gedwongen zijn elkaar los te laten. Richting het einde zal er een groot gevecht zijn, waar de vriendschap van de twee flink op de proef zal worden gesteld.


Wat denk jij dat er gaat gebeuren?Een reactie posten