'Tis the season - Boek tag

vrijdag 15 december 2017
Boektags zijn leuk, maar ze zijn nog leuker met een bepaald thema. Vorig jaar deed ik al een kerstachtige boek tag, en dat wil ik dit jaar weer doen. Na een beetje het internet hebben afgeneusd kwam ik deze tegen.


Heb je een favoriete boek voor in de winter?

Misschien is dat wel Let It Snow van John Green, Maureen Johnson en Lauren Myracle. Dit boek las ik vorig jaar voor het eerst, en ik vond het zo leuk. Dit jaar wil ik hem graag weer lezen, en misschien maak ik er wel een traditie van om hem elke kerst te lezen.Zoek een boek met blauw op de cover.

Om een beetje in de kerst sfeer te blijven ga ik voor My True Love Gave to Me. De lucht, de bergen en het ijs zijn blauw.Welk boek zou je gebruiken als de ster op je kerstboom?


De geïllustreerde editie van Harry Potter and the Philosopher's Stone. Deze ziet er al mooi uit in je boekenkast, maar hij zou zeker een prachtige ster op de kerstboom maken. Nu maar hopen dat hij niet naar beneden valt.

Op welke fictieve plek zou je kerst willen vieren?

Mijn eerste gedachte was natuurlijk Hogwarts. In de films ziet kerst daar er heel gezellig uit. Ook ging mijn gedachte naar het winterse Narnia, maar daar wordt helaas geen kerst gevierd. Dus mijn antwoord blijft Hogwarts, en dat het liefst met al mijn Potterhead vrienden.
Welk personage zou je meenemen op kerstvakantie?

Oh wat een moeilijke vraag! Ik denk Samuel Roth uit de Wolven van Mercy Falls. Hij is heel romantisch en lief, en houdt ook nog eens van lezen en muziek maken. Stel je kerst eens voor met hem, dat zou geweldig zijn.


Noem één boek op je kerstverlanglijstje.

Ik zeg alvastndat het boek bovenaan mijn verlanglijstje al bekend is voor de volgende vijf jaar. De geïllustreerde edities van de Harry Potter boeken, en dat is dit jaar Prisoner of Azkaban. Het is mijn favoriete deel, en de illustraties in deze boeken zijn zo mooi!


Favoriete kerst- drankje, snack en film.

Mijn favoriete kerstdrankje is thee met appel en kaneel, maar eigenlijk is dat altijd mijn favoriete thee. Mijn favoriete snack is een worstenbroodje, en dan het worstenbroodje dat ik elk jaar zelf maak. En mijn favoriete film? Pff, ik denk the Holiday of Love Actually. Beide lekker romantisch en een beetje cheesy.Ik tag Anne van anneotherbook en Laurie van Lauriesbookshelf om deze tag ook te doen. Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden!


Welk personage zou jij meenemen op een kerstvakantie?

1 people left comments on: "'Tis the season - Boek tag"

  1. Help me als het nodig is alsjeblieft even onthouden, want ik ben echt een beetje aan het achterlopen. Moet ook nog even een andere recensie online zetten!

    BeantwoordenVerwijderen