Nieuw leesvoer oktober + november

zondag 17 december 2017
Ik ben een lezer met een kleine portemonnee, maar ik heb zeker wel eens nieuwe boeken. Of ik krijg ze, of ik koop ze zelf. In oktober en november heb ik drie nieuwe boeken mogen ontvangen.Als Dr. Louis Creed met zijn vrouw, drie kinderen en de kat naar het kleine plaatsje Ludlow verhuist lijkt er niets aan de hand. Niet ver achter het huis liggen twee begraafplaatsen, een voor de honden en katten uit de buurt, en een veel oudere indiaanse begraafplaats waar de mensen uit het dorp magische krachten aan toeschrijven. Als de kat overreden wordt en deze op de begraafplaats achter het huis begraven wordt, komt Louis er pas achter hoeveel waarheid er in dat bijgeloof steekt, en betekent dat het begin van de ondergang van het gezin.

Het liefst lees ik geen enge boeken. Want ondanks dat ik het erg interessant vind, word ik ook erg snel bang. Maar toch begon het te kriebelen om iets engs te lezen. Ik heb ook nog nooit een boek van Stephen King gelezen, en daar moet nodig verandering in komen.
Anne van anneotherbook raadde dit boek aan in haar blogpost over Halloween must reads. En op een middag zag ik hem in de kringloop, en mijn moeder was zo lief om hem voor me te kopen. Misschien lees ik heb binnenkort, of misschien pas rond Halloween volgend jaar.In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf.
Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger.
Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard -en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad.
Tijdens de jacht ontrafelt Asha een eeuwenoud geheim over het lot van de Iskari en de laatste Namsara. Met hulp van een stiekeme vriend - de slavenjongen Torwin, die toebehoort aan de familie van haar verloofde - moet Asha achter de waarheid zien te komen, ook al zet ze daarbij haar leven en dat van Torwin op het spel.


Blossom Books kwam met een nieuw boek waar ik heel enthousiast over was. Elke keer als ik een recensie of een foto langs zag komen van dit boek begon het te kriebelen. Ik wist dat ik nog even zou moeten wachten tot ik dit boek kon lezen, maar daar had ik het mis. Op een ochtend kwam de postbode, en ik wist dat mijn moeder iets had besteld. De postbode gaf me twee pakketjes, en op eentje stond mijn naam. Een beetje in de war opende ik het, en ik vond een ingepakt boek en een kaartje. Hier was ik nog meer in de war, aangezien het kaartje niet voor mij bedoeld was. Ik deelde een live verslag op twitter, en daar vertelde Riemmelth me dat ik het cadeautje maar open moest maken, aangezien haar kaartje er bij had moeten zitten. Ze had hem als cadeautje naar me opgestuurd, dat is zo lief! Mijn recensie staat inmiddels al online, en ik verklap al even dat ik dol ben op dit boek.Find hope in dark times
When I feel like I'm going mad, I write. 
A lot of my worst fears have come true; fears that felt so big I could barely hold them in my head. I was convinced that when they happened, the world would end.
But the world didn't end. In fact, it pushed on and demanded to keep spinning through all sorts of mayhem, and I got through it. And because I persisted, I learned lessons about how to be a stronger, kinder, better human – lessons you can only learn by going through these sorts of things.
This is for the people with minds that just don't stop; for those who feel everything a thousand times more than others around them.
Here are some words I wrote.


Een paar maanden geleden kondigde Dodie aan dat ze een boek had geschreven. In eerste instantie was ik niet zo enthousiast, omdat zoveel Youtubers al met een boek gekomen waren. Maar toen een beetje duidelijk werd waarover het zou gaan, wilde ik het toch wel graag lezen.
Mijn stiefvader kwam op een dag thuis met een VVV bon, die ik mocht hebben. Natuurlijk wilde ik een boek, en ik kwam al snel op Secrets for the Mad. Er was nog een beetje gedoe aangezien ik hem niet online kon gebruiken. Dus mijn moeder kocht het boek voor mij, en ik gaf haar de bon. Ik lees zo af en toe een hoofdstuk en ik vind het erg indrukwekkend.Heb jij nog nieuwe boeken gekocht/gekregen?

Een reactie posten