mijn boekenjaar

zondag 31 december 20172017 is bijna voorbij, dus dit boekenjaar is bijna voorbij. Ik vond het echt een heel leuk boekenjaar. Er kwamen zoveel leuke boeken uit, ik heb leuke events kunnen bezoeken, mede boeknerds ontmoet en zelfs mijn favoriete auteur ontmoet. In deze blogpost wil ik een paar van de hoogtepunten van mijn boekenjaar delen.Cinder boek release party/Mad Hatter tea party

In januari heb ik mijn aller eerste boekevent bezocht. Blossom Books had al aangekondigd dat the Lunar Chronicles een nieuwe kans kreeg bij hun, en in januari was het zover. Om te vieren dat Cinder zou uitkomen organiseerde Blossom Books een release party dat in de vorm van een Mad Hatter tea party zou worden gegeven. Dit was redelijk dichtbij in de van Piere in Eindhoven.

Bij aankomst zag ik al een hele hoop lezers, en ik zag dat een deel van de winkel leuk was aangekleed. We gingen niet alleen thee drinken en lekker kletsen, er was nog veel meer leuks. Er was een leuke quiz met vragen over sprookjes, en er was zelfs een speurtocht. Elke tafel was een team, en ik had erg geluk aangezien mijn team won! Hierna hebben we het nog heel gezellig gehad, en ik was zelfs een van de eerste van Nederland die het boek kocht. Mijn eerste boek event was zeker geslaagd!Yalfest

Niet veel later volgde Yalfest, en hier keek ik al een jaar naar uit. Ik had al zoveel verhalen gehoord van de eerste editie, waardoor ik veel hoop was. Ik wist welke auteurs er kwamen, wat de activiteiten waren en welke masterclass ik zou volgen. Toen ik er eindelijk was stond ik trillend in de rij, maar eenmaal binnen had ik er zin in. Het begon met een leuk auteursinterview waar ik zelfs de kans kreeg om een vraag te stellen.

Later volgde een lunch, en de rij voor een handtekening. In verband met gewicht koos ik er voor om een boek mee te nemen om te laten signeren, en dat was natuurlijk de Kids of Appetite.
Hierna volgde een rondje langs de kraampjes, en de masterclass. Ik hem met heel veel leuke lezers staan kletsen, leuke spullen gekocht en mijn favoriete auteur ontmoet. Yalfest was geslaagd, en ik hoop in 2018 weer te kunnen.David Arnold/Kids of Appetite.

Dit jaar ontdekte ik mijn nieuwe favoriete boek en auteur. Voor ik de Kids of Appetite las had ik al het gevoel dat ik er van zou gaan houden, en ik had gelijk. Het werd meteen mijn favoriete boek. Ik heb inmiddels al meerdere keren verteld waarom dit boek zoveel voor mij betekend.
David Arnold werd ook mijn favoriete auteur, dus het vooruitzicht naar Yalfest was dus nog leuker, omdat ik wist dat ik hem zou kunnen ontmoeten.

Voorbereid met een brief, potje pesto, mijn verhaal en een vraag vertrok ik naar Yalfest. Ik was heel bang dat ik niet de kans zou krijgen om hem te bedanken en te vertellen waarom ik van dit boek houd. Maar David was heel aardig en nam de tijd om naar me te luisteren. Hij gaf me ook een knuffel. David volgt me op twitter, en hij reageert bijna altijd als ik hem iets stuur.Bookstagram

Ik volgde al een hele hoop Bookstagram accounts, en het leek me zo leuk dat ik in juni zelf een Bookstagram ben gestart. Ik heb heel erg gespeeld met wat voor foto's ik wil maken, en merk dat ik ook steeds wat beter begin te worden. Er zijn dagen dat het me helemaal niet lukt, omdat ik geen inspiratie heb. En op sommige dagen lukt het me juist heel goed. Ik heb inmiddels al 336 volgers, en ben daar heel blij mee.Ambassadeur

Blossom Books zocht ambassadeurs voor hun boek Aristoteles & Dante Ontdekken de Geheimen van het Universum. Dit leek me zou leuk, maar ik wist meteen al dat ik het niet zou kunnen van wegen mijn beperking. Ik stuurde een mailtje waarin ik uitlegde dat het me heel leuk leek, maar dat het waarschijnlijk niet zou kunnen. Ik kreeg een heel lief en leuk antwoord dat ik online zou mogen helpen, en dat heb ik kunnen doen. Ik heb het boek enorm aangeraden op mijn blog, heb verteld dat iedereen op dit boek moest stemmen voor de Hebban awards en ik hem optimaal in het zonnetje gezet.Gesigneerde boeken.

In 2017 heb ik maar liefst vijf gesigneerde boeken gehad. Twee er van zijn met de hand gesigneerd, en drie hebben een bookplate. Op de Cinder release party won ik een bookplate van Marissa Meyer. Bij Yalfest kon ik de Kids of Appetite laten signeren, en in mijn goodiebag zaten bookplates en twee daarvan plakte ik in Muggenland en Onverschrokken. En ik won nog een gesigneerd exemplaar van de Gedichten van de Broer van Roos. Ik heb heel veel geluk gehad.Vierenveertig boeken gelezen. 

Ik zet nooit een reading challenge voor mezelf. Dit doe ik bewust, omdat ik weet dat als ik het zou doen lezen een opgave wordt. Ik wil gewoon lekker kunnen lezen zonder dat ik mezelf er toe dwing om een bepaald aantal boeken in een jaar te lezen. Maar dat betekend niet dat ik het bijhoud, en ik merk dat ik elk jaar meer lees. In 2015 las ik negentien boeken, in 2016 eenendertig en dit jaar las ik er maar liefst vierenveertig! Ik ben een vrij langzame lezer, dus ik ben hier heel trots op. Ik heb dit jaar zoveel leuke boeken gelezen, en er zelfs een paar opnieuw gelezen. Ik kan niet wachten op de boeken van 2018.En dit was het dan, mijn boekenjaar. Ik heb heel erg genoten van de events en alle boeken!


Wat was jouw hoogtepunt van dit boekenjaar?

1 people left comments on: "mijn boekenjaar"

  1. Mooi overzicht Nicky! Yalfest is toch wel een van de hoogtepunten uit dit boekenjaar :D

    BeantwoordenVerwijderen