Kronieken van de Onderwereld: Stad van Beenderen - Boek recensie

vrijdag 1 december 2017
Wanneer de 15-jarige Clary samen met haar beste vriend Simon naar de Pandemonium Club gaat, een club in New York, is ze getuige van een moord. Drie jongeren met tatoeages en vreemde wapens vermoorden een jongen. Hij blijkt een demon te zijn en de drie tieners zijn Schaduwjagers, een ras van engelen en mensen die belast zijn met de taak om de wereld vrij te houden van demonen. Als vervolgens Clary's moeder verdwijnt en Clary zelf bijna vermoord wordt door een demon, gaat ze samen met Jace, een van de Schaduwjagers, op onderzoek uit en ontdekt ze de waarheid over haar verleden en een verschrikkelijk gevaar dat de aarde en de wereld van de Schaduwjagers bedreigt.

Dit boek staat al jaren op mijn leestlijst, en ik had nooit gedacht dat ik nog aan deze serie zou beginnen. Maar plots kwam toch de nieuwsgierigheid. Ik had het geluk dat de bibliotheek heel de serie heeft liggen. En eigenlijk wilde ik de eerste twee delen meenemen, maar Stad van Vuur was niet beschikbaar, dus ik nam alleen Stad van Beenderen mee.

Ik snap meteen waarom deze serie zo populair is. Het heeft een goed verhaal, een goede mythische wereld, is erg spannend en soms een beetje cheesy. 
Ik vond de verhaallijn erg goed uitgedacht. Het is een boek van bijna 500 pagina's, en elke pagina lijkt goed besteed. Het wisselde mooi af tussen wat rustigere en spannende momenten, en ik wilde maar doorlezen.
Richting het einde werd het vooral spannend, en ondanks dat ik wel wat wist van dit boek, was ik heel erg verrast en dat maak heel erg nieuwsgierig naar het volgende deel.

Om eerlijk te zijn weet ik niet zo goed wat ik van de personages moet vinden. Interessant zijn ze zeker, en ik vind ze ook wel leuk. Maar soms vond ik ze niet zo heel goed doordacht, aangezien hun persoonlijkheid vaak leek te veranderen en ik niet heel veel hoogte van ze kreeg. Ik hoop dat dit beter wordt in de komende delen.

Toen ik aan dit boek begon dacht ik dat het wel even zou duren voor ik hem uit zou hebben, maar ik ging er (voor mijn doen) heel snel doorheen. Ik was verbaast toen ik in een middag al honderd pagina's had gelezen. Het las ontzettend fijn, en dat maakt me minder bang voor de rest van de serie.

Ik vind het jammer dat ik niet eerder ben begonnen, maar ik ben ook blij dat ik nu aan een (voor mij) gloednieuwe serie kan beginnen waar ik nog wel even in kan blijven.

Titel: Stad van Beenderen
Auteur: Cassandra Clare
Uitgeverij: Moon
Pagina's: 480
Sterren: 3,5/52 people left comments on: "Kronieken van de Onderwereld: Stad van Beenderen - Boek recensie"

  1. Fijne recensie. Ik heb deze serie ook nog niet gelezen, maar ik zie deze boeken wel vaak voor bij komen! Ik weet eerlijk gezegd niet of deze serie iets voor mij gaat zijn, maar wie weet word ik net als jij verrast :)

    BeantwoordenVerwijderen