november tumblr tag

zondag 12 november 2017Tumblr staat vol met leuke vragen met een thema rond een bepaald seizoen, of een feest, of wat dan ook. McKenna van Simply-Kenna beantwoorde deze vragen in een video van haar, en ik vind ze zo leuk dat ik ze ook graag wilde beantwoorden.Fog: Perfect November weather?

Ik vind het heerlijk als het koud is zodat je neus en wangen rood worden, er misschien een klein laagje vorst of sneeuw ligt, en de zon heerlijk schijnt. Dit zorgt niet alleen voor prachtige foto's, maar het is ook fijn. En achteraf kun je lekker met een kopje thee en een boek onder een deken op de bank kruipen.
Grey: A book that you want to read this November?

Een boek dat ik momenteel lees, namelijk Dodenrit van Maggie Stiefvader. Dit boek speelt zich rond november af, want dan vindt de Scorpio Race plaats. Heel de sfeer van dit boek zet de periode van november goed neer, en ik vind het gewoon leuk. En nog een boek die ik deze maand graag wil lezen, is They Both Die at the End van Adam Silvera. Deze staat al een aantal weken in mijn kast, dus ik wil er graag in beginnen.


Thanksgiving: Favourite thanksgiving food?

In Europa vieren we natuurlijk niet echt Thanksgiving, en ik weet ook niet zo heel goed wat een Thanksgiving diner bevat. Een kalkoen natuurlijk, en nog heel veel lekkers. Ik ga denk ik voor aardappelkroketjes, want die zijn gewoon hartstikke lekker!

Mittens: Your must have November item?

Ik denk een lekker dekentje. De deken die ik gebruik voor al mijn foto's is ook de deken waar ik onder lig als ik aan het lezen ben. Hij is lekker zacht, lekker warm, en zit er ook nog eens schattig uit.
Euphony: Three songs that make you think of November?

Hmm, dit is een lastige. Hiervoor moet ik ook even gaan rondneuzen hoor. Het zijn vooral de rustige, akoestische liedjes die ik rond deze tijd graag luister. Eentje daar van is Novels van Rusty Clanton. Dit is een heel rustig, en kwetsbaar liedje die me doet denken aan de koudere maanden.
Photograph: A photograph you took last November?

Dit is een leuke, maar dan moet ik weer eventjes gaan rondneuzen. En deze kwam ik tegen. Deze foto is genomen voor mijn huis, voor het weiland. Als de zon hier onder gaat, zorgt dat voor een prachtige lucht, en ik heb gefocust op deze bloem.


Warmth: Your favourite November outfit?

Ik ga gewoon voor mijn favoriete herfst/winter outfit, en dat is mijn zwarte broek, een dikke trui en warme sokken.
Deer: Favourite November activity?

Ik wil heel graag een keer gaan schaatsen. Dat hoeft niet perse deze november, maar wel deze winter. Een een fijne wandeling vind ik ook erg leuk om te doen.

Baking: Favourite thing to bake in November?

Mijn eerste gedachte ging naar novemberkoeken, een etenswaren dat voorkomt in Dodenrit. Maar, ik bak denk ik eerder een appeltaart of worstenbroodjes.
Poetry: Do you like to write? If so, what do you write?

Ja, ik schrijf heel graag. Zo niet op mijn blog, dan wel in mijn notitie boekje. Ik schrijf mijn gedachtes op, maar ik schrijf ook gedichtjes.
Gingerbread: Favourite type of cookie?

Gewoon, simpele mariekoekjes, of fan die kaneelbisquits. Die zijn heel lekker bij de thee.
Frost: Are you excited for it to snow? Why or why not?

Jazeker! We hebben de afgelopen twee jaar maar heel weinig sneeuw gehad, en als we het hadden bevroor het al heel snel. Ik wil een lekker dik pak sneeuw!
Chill: Favourite warm drink?

Een lekker kopje thee, en dan het liefst waar wat van kaneel in zit.
Skating: Do you know how to skate?

Ik kan het, maar als je mij ziet schaatsen of skeeleren lijk ik heel erg op een eendje. Dat ziet er erg grappig uit.
Cabin: Some things that you associate with November?

Het begin van de winter (ook al is het nog herfst), en de aanloop naar kerst. November is een beetje zo'n tussemaand. Lekker rustig dus.
Forest: What's the best part about November where you live?

Zoals ik net al zei is het een beetje een tussemaand, maar ik denk dat Sinterklaas wel een goede is. Ondanks dat ik gek word van de pietendiscussie en geen Sinterklaas meer vier, ga ik voor dat.
Lights: Do you put up your christmas lights in November? Or do you wait until December?

Aan het einde van de maand ga ik waarschijnlijk langzaam beginnen met het versieren voor kerst. Mijn moeder en stiefvader zijn er niet zo dol op, dus meestal ben ik de gene die alles versiert en de kerstboom opzet.


Ik tag Anne van Anneotherbook om deze tag ook te doen!

2 people left comments on: "november tumblr tag"

  1. Jeetje wat een lange! Wel een hele leuke ;). Bedankt voor de tag, hij komt zaterdag waarschijnlijk online! :)

    BeantwoordenVerwijderen