mystery blogger award

vrijdag 17 november 2017Vaak als ik geen inspiratie heb voor nieuwe blogjes, zoek ik op internet een leuke tag uit. De meeste tags die ik doe zoek ik dus zelf, en af en toe word ik getagd. Zo nu ook. Joost van NerdyGeekyFanboy.com nomineerde mij voor de Mysrary Blogger Award. Deze leuke tag is bedacht door Okoto Enigma. 


De regels van deze tag:

- Laat het logo van deze tag zien
- Tag de bedenker van de tag
- Benoem de persoon die je getagd heeft (met link)
- Vertel drie dingen over jezelf
- Nomineer 10-20 mensen
- Vraag je genomineerde mensen vijf grappige vragen
- Deel een link van je beste postDrie weetjes over mij:

- Ik kan nooit goed weetjes over mezelf vertellen. Ik vind dit zo lastig (ondanks dat ik een hele blogpost met feitjes over mezelf heb geschreven, misschien moet ik die maar even opzoeken.) 
Ik weet ze dus wel, maar ik vind het moeilijk om er goed op in te gaan.

- Er is geen moment in mijn leven geweest dat er geen dieren in huis waren. Toen ik een baby was, was Panda de poes er al. Niet veel later kwamen de knaagdieren, aangezien mijn vader bij de Boerenbond werkte en alle gewonde beestjes mee naar huis nam. We hebben een hele hoop beestjes gehad: honden, katten (inclusief een nestje kittens), konijnen (inclusief meerdere nestjes baby konijntjes), muizen, ratten, duiven, vissen (inclusief een nestje(?) baby guppys), schildpadden en nu ook kippen en een haan.

- Toen ik nog op drie minuten loopafstand van de bossen woonde, gingen mijn vader en ik wel eens midden in de nacht een wandeling maken, meestal in de sneeuw. Het was er dan zo mooi en rustig, en we konden over van alles praten. Een keer vertelde ik hem dat ik bang was dat er misschien iemand in de bossen zou zijn, maar mijn vader vertelde me dat er niemand in de kou zou gaan wachten om iemand bang te maken. Dit heeft me enorm gerust gesteld.


Vijf vragen die Joost mij stelde:

Welke (vrij onbekende) boeken zouden als het aan jou lag veel meer aandacht mogen krijgen?

Ik heb het idee dat de Snow White trilogie van Salla Simukka niet heel bekend is. Dit is een thriller serie over Lumikki (de Finse naam van Sneeuwwitje) die per ongeluk in een wereld van drugshandelaren, sektes en stalkers beland. Je leest over haar spannende avonturen. De boeken zijn vrij dun, maar het verhaal is zo sterk dat je er geen last van zult hebben.

Als jij je zou mogen verkleden als een personage uit een boek/serie (alles is mogelijk), wie zou dat dan zijn?

Mijn eerste gedachte ging naar Blue Sargent van de Raven Cycle. Dit omdat ik denk dat ik qua uiterlijk een beetje op haar lijk. Haar gevoel voor mode is een beetje uniek, en ze draagt dus vaak interessante kleding keuzes. Mijn uiterlijk heb ik denk ik dus al mee, en het zou me heel leuk lijken om als haar verkleed te zijn. 

Welke schrijvers heb je ontmoet? Je mag er maximaal vijf noemen dus als je meer auteurs hebt ontmoet, kies dan de leukste uit!

Als ik het goed heb zijn dat er drie. David Arnold, Simon Keizer, en mijn lerares Engels ( plus nog alle auteurs van yalfest 2017, maar die heb ik niet echt ontmoet). Het verhaal van David Arnold heb ik al vaker uitgelegd, en kun je hier lezen. In 2016 tourde Simon Keizer door Nederland met zijn eigen theater voorstelling, en hier zat ook een boek aan gekoppeld. Ik, als echte boeknerd, moest deze hebben. Ik kon hem na de show meteen laten signeren en ik was zo nerveus dat ik haast niets durfde te zeggen.
En dan mijn lerares Engels, waarvan ik al wist dat ze graag schreef. Een keer heeft ze een boek geschreven met korte verhalen, en ze heeft de namen van haar leerlingen gebruikt. Mijn naam gebruikte ze voor een verhaal waar ik haar inspiratie voor gaf. En toen ik van school ging, kreeg ik dit boek als afscheidscadeautje.

Welke boeken die uitkwamen in 2017 zou iedereen moeten lezen?

DE KIDS OF APPETITE! Dit boek kwam in februari van dit jaar uit, en was vanaf moment één al mijn favoriet. Nog een boek waar ik erg van heb genoten, is Onverschrokken van Lesley Livingston. Een boek over een super stoer vrouwelijk personage die een avontuur aangaat. En, natuurlijk ook de Lunar Chronicles. Heel deze serie is in 2017 uitgegeven door Blossom Books, en is gewoon geweldig!

Welke auteurs hoop jij dat er komen op Yalfest2018?

Ik roep al jaren dat Maggie Stiefvater naar Nederland moet komen. Zij is al een hele tijd een van mijn favoriete auteurs, maar omdat haar boeken niet zo heel populair zijn in Nederland, en de Raven Cycle maar half is vertaald, zal dit waarschijnlijk niet gebeuren. Dan zouden Jasmine Warga en Jennifer Niven me heel tof lijken. Zij schreven prachtige boeken die me in mijn hart hebben geraakt, en zijn beide erg indrukwekkende auteurs.


Mijn beste posts:

Dit is heel lastig, maar ik ben het meest trots op mijn schrijfblogjes en mijn brieven naar... blogjes. Niet alleen vind ik dat ze best mooi geschreven zijn, het helpt me ook vaak om mijn gedachtes op een rijtje te zetten en mijn gevoelens te delen. Een brief aan mezelf is er eentje waar ik erg trots op ben. 
Mijn diy blogjes vind ik zelf ook wel tof, en ik heb het gevoel dat ze goed worden ontvangen. En tot slot, de blogjes waarin ik mijn Wreck This Journaal laat zien. Voor zover ik weet ben ik een van de weinige in Nederland die dit doet, en ook deze worden vaak goed ontvangen. Misschien moet ik binnenkort maar weer eens beginnen.Ik nomineer:

- Anne (Anneotherbook)
- Frank (Nerdpraat)
- Laurie (Lauriesbookshelf)
- Anneke (Verhaal Verliefd)
- Nienke (Nienkeslifestyle


Mijn vijf vragen aan jullie:

- Wat is een boek waarvan jij zou willen dat die geschreven moet worden?
- Als je één personage in elke boekverfilming (die al bestaat en niet) zou kunnen spelen, welke zou dat dan zijn?
- Als je maar vijf boeken voor de rest van je leven zou mogen herlezen, welke zouden dat dan zijn?
- Welk personage vind je het meest op jezelf lijken?
- Welk boek zou je iedereen willen laten lezen, en waarom?


Wauw, dat was me een tag zeg. Leuk, maar ook lastig. Ik ben heel benieuwd naar al jullie antwoorden. En Joost, nogmaals bedankt voor het taggen!

1 people left comments on: "mystery blogger award"

  1. De Snow White trilogie is inderdaad echt heel goed! En Jennifer Niven zou inderdaad erg leuk zijn voor Yalfest2018, alleen hoorde ik dat de uitgeverij die haar boeken uitgeeft waarschijnlijk niet meedoet aan het event, zo jammer!

    BeantwoordenVerwijderen