Favoriete contemporary #2

woensdag 15 november 2017
Al sinds ik me kan herinneren ben ik dol op boeken en lezen, maar ik wist nooit echt van gengres af, en wat mijn favoriet is. Tot ruim een jaar geleden. Contemporary boeken zijn de boeken waar ik misschien wel het meest van houdt, en ze doen het altijd wel goed bij me. En omdat ik er zoveel heb, splits ik het op in twee blogposts. De eerste vijf heb ik al laten zien, dus hier zijn de volgende.Ja, ook ik ben dit boek gaan lezen door Joost. En daar ben ik heel blij om! Dit boek is eigenlijk een jeugdboek, maar ik denk dat zelfs volwassenen nog van dit boek kunnen houden.
Oscar heeft en gaven. Zijn appeltaarten zullen iedereen beter laten voelen!
Maar dit boek gaat verhaal over de vriendschap tussen Oscar en Meg, en hoe die getest wordt. Deze twee prachtige personages krijgen een hoop te verduren. Het brak mijn hart, maar was ook zo mooi! Dit boek is zeker een van mijn favoriete!


Dit boek is een hele poos mijn favoriet geweest, en heeft nog steeds een speciaal plekje in mijn hart. Wat me al snel opviel, was dat ik en Suzy wel op elkaar lijken. Beide dragen we veel verdriet met ons mee, en we zijn dol op feitjes.
Suzy haar beste vriendin is verdronken, en Suzy weet zeker dat dit door een kwal komt. Ze zoekt zoveel informatie op over kwallen, en wil bewijzen hoe haar vriendin dood is gegaan. Haar zoektocht brak mijn hart, maar het was ook erg aandoenlijk en ik zou Suzy zo graag een hele dikke knuffel willen geven en zeggen dat het oké is.


Een boek dat heel veel met me dit, en dat me erg aan het denken heeft gezet. Finch en Violet staan beide op het punt om zelfmoord te plegen, maar doen dit niet. Het is niet duidelijk wie wie red, maar het is wel duidelijk dat ze elkaar kunnen helpen en dat ze meer op elkaar lijken dan ze willen toegeven. Dit verhaal is prachtig, en ontzettend verdrietig. Ook dit boek wil ik snel weer eens lezen.Nog een boek van David Arnold. En ook al lijkt het op sommige punten erg op Kids of Appetite, het is ook zo anders. Mim Malone is een bijzonder meisje die zodra ze hoort dat haar moeder ziek is vertrekt op een reis die haar leven zal veranderen. Op deze reis leert ze een hoop bijzondere mensen kennen, maar vooral zichzelf. Het verhaal switcht tussen het verhaal en haar brieven waardoor je wat meer diepgang krijgt. Dit boek heeft me ontzettend hard laten lachen, maar ook laten huilen en dat was erg bijzonder.Een van de eerste boeken die me verliefd lieten worden op dit genre.
Aysel is depressief en wil zelfmoordploegen, maar dit durft ze niet alleen. Op een site vind ze een zelfmoord partner, Roman. Vanaf het moment dat ze elkaar leren kennen begint hun verhaal.
Het wordt verteld vanuit het perspectief van Aysel, en het is duidelijk dat ze nog niet klaar is om haar leven te beëindigen, en eigenlijk komt ze er steeds meer achter dat dit niet de juiste beslissing is.Wat is jouw favoriete genre?

2 people left comments on: "Favoriete contemporary #2"

  1. Als ik echt een genre moest kiezen zou ik gaan voor Young Adult Fantasy... Ik ben zo benieuwd naar Muggenland!

    BeantwoordenVerwijderen