Naar de Efteling in het donker

vrijdag 20 oktober 2017De Efteling is zo'n plek waar ik echt dol op ben. Een attractie park waar alles is gebaseerd op sprookjes en verhalen. Twee jaar geleden was ik er voor het laatst, en ik wist niet wanneer ik weer zou gaan. Tot mijn moeder vertelde dat we mochten gaan van de NF vereniging. Een avond vol wonderen!
Een van mijn favoriete van de Efteling is sowieso het sprookjesbos. Ik zou hier gerust uren kunnen rondlopen en me nog niet vervelen. En iets wat ik al een tijdje wilde was hem in het donker bezoeken. En dat is misschien nog wel magischer. Alle lichtjes maken het zoveel leuker!Hierna volgde de Droomvlucht en Raveleijn. De Droomvlucht is natuurlijk altijd mooi, maar Raveleijn had ik voor het laatst gezien in 2011. Toen was hij heel anders, en nu is hij nog mooier geworden. Veel meer actie en het decor is ook een stuk mooier.


Dit was de eerste keer dat ik Symbolica zou gaan zien, en de pre-show beloofde al dat het erg indrukwekkend zou worden. Je kan uit drie tours kiezen. Muziektour, Heldentour en Schattentour. Wij kozen voor de laatste, en hij was echt prachtig!

Na de rustige attracties waren de achtbanen aan de beurt. We hebben er drie genomen. Baron 1889, De Vliegende Hollander en Joris en de Draak. Allemaal ontzettend leuk.


De avond werd afgesloten met Aquanura. Dit is een water en licht show met muziek van de Efteling, maar waar DJ Tiƫsto een beat onder heeft gezet. En hij was echt heel mooi (zoals ik bij alles zeg)!

Eigenlijk heb ik het al duidelijk gemaakt, maar ik heb echt een hele leuke avond gehad! Het was zo mooi geregeld door de Efteling. Het eten was gratis, we mochten per persoon een gratis attractie foto en de sfeer was hartstikke leuk. Het hielp ook echt dat heel veel mensen de zelfde beperking als ik hebben, waardoor er nul vreemde blikken waren. Ik heb echt intens genoten!

1 people left comments on: "Naar de Efteling in het donker"