Halloween boek tag

woensdag 25 oktober 2017
In Nederland en België wordt het niet echt gevierd, maar ik vind Halloween heel leuk! Ik heb al een keer een spooktocht gelopen, en ik was zelfs een keer een 'acteur' in een spooktocht (ik was een heks)! Ik vond deze Halloween boek tag op het youtube kanaal van Connie Bell.


Your favourite scary must read?

Vorige week las ik Coraline, een boek dat ondanks dat het een kinderboek is, nog best wel eng kan zijn. Dit boek raad ik dan ook aan iedereen aan die van wat engere boeken houden. En als je mijn recensie wil lezen kun je die hier vinden.

Scariest moment in a book you ever read?

Vorig jaar las ik Hof van Mist en Woede, en op ongeveer een kwart van het boek is er een ontzettend spannend en eng hoofdstuk. Ik zal niet verklappen wat het is, maar ik denk dat mensen die het boek gelezen hebben wel weten wat ik bedoel. Brrrrr.

Scariest book cover?


Dit boek nam mijn moeder een keer voor me mee van de kringloop, en ik vond de cover al meteen een beetje eng. Het is zo donker, en het meisje heeft een best wel enge blik in haar ogen.

Have you ever dressed up as a book character for Halloween?

Ik denk van wel! Zoals ik al zei, was ik een keer een heks in een spooktocht, en dat vond ik echt ontzettend leuk. Dus misschien een heks uit een van de kinderboeken die ik vroeger las, of zelfs uit de wereld van Harry Potter.

What do you think your favourite fictional character would dress up as for Halloween?


Ik denk dat Ron Weasley misschien een gênant Halloween kostuum van zijn moeder krijgt opgestuurd, zoals een pompoen pak. Maar ik denk dat als Ron zelf de keuze zou hebben, hij verkleed zou gaan als een Quiditch speler uit zijn favoriete team.

If you could go trick or treating with any author, who would it be?

Sowieso met Maggie Stiefvater. Hoe tof zou dat wel niet zijn? Ik denk dat je met haar heel leuk kan praten over verhalen en mythes en dat ze tips heeft om zoveel mogelijk lekkers te krijgen.

In what fictional would you want to go trick or treating?

Natuurlijk in de wereld van Harry Potter! Denk aan al dat magische snoep wat je kunt krijgen, en wat voor leuke spreuken er zijn om en spannende dingen te laten gebeuren. Fred en George zouden er sowieso een leuk feestje van maken!

Pick one candy from Harry Potter you would like to find in your stash.

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo van de zoeten dingen, maar het enige wat me wel lekker lijkt zijn sherbot lemons. Dat zijn gewoon zure citroen snoepjes die wij ook kennen! En anders een chocolade kikker, maar dan omdat ik de kaartjes wel zou willen sparen!

What is your favourte type of horror, gore, psychological thriller, etc?

Hier houd ik eigenlijk helemaal niet van. Althans, ik vind het allemaal heel interessant, maar ik weer dat ik snel bang word en niet zou kunnen slapen als ik een boek in dit genre lees, of een film kijk. Dus ik kies voor niets, haha.

If books where as cheap as candy, wich book would you give out to trick or treaters?Sowieso mijn favoriete boek, de Kids of Appetite. Het past niet echt bij het thema van Halloween, maar ik wil dat zoveel mogelijk mensen dit mooie boek gaan lezen!

En ik tag mijn lieve vriendin Anne van Anneotherbook om deze tag ook te doen.


In welke fictieve wereld zou jij 'trick or treat' willen doen?

1 people left comments on: "Halloween boek tag"

  1. Ik zou willen trick or treaten in de wereld van Bob's Burgers! De Halloween afleveringen zijn altijd lekker hectisch en dat vind ik wel leuk.

    BeantwoordenVerwijderen