Coraline - Boek recensie (Boektober week 3)

zondag 22 oktober 2017
De dag na de verhuizing gaat Coraline op verkenning.... Hun nieuwe flat heeft eenentwintig ramen en veertien deuren. Dertien gaan open en dicht. De veertiende zit op slot. Volgens haar moeder zit er een blinde muur achter, maar als Coraline hem opent, ontdekt ze een donkere gang naar een andere flat, die veel weg heeft van de hare. Alles lijkt er geweldig. Het eten is beter. In de speelgoedkist zitten opwind-engelen die door de kamer fladderen en boeken met plaatjes die kronkelen en sidderen en flikkeren. Maar er is ook iemand die zich haar andere moeder noemt. Iemand met knopenogen en lange witte vingers... De andere moeder wil Coraline veranderen en nooit meer laten gaan. Coraline weet te ontsnappen, maar ontdekt dat haar ouders zijn gestolen. Ze zal moeten terugkeren naar de andere kant van de deur om ze te redden, als dat kan...

Ondanks dat ik lees wat ik wil lezen, wanneer ik het wil lezen, leek het me leuk om rond de herfst en Halloween een aantal boeken te lezen die daar bij passen. Zo heb ik Maybe a Fox en de eerste twee Harry Potter boeken al gelezen, maar ik wilde ook nog iets anders lezen. Ik kwam al snel bij Coraline, een verhaal dat ik al ken door de film, maar waar ik het boek ook dolgraag van wilde lezen. Ik kwam er al snel achter dat ik hem kon vinden bij de biliotheek, en al gauw werd dit mijn derde boek voor Boektober.

In het begin viel het me een beetje tegen, maar toen moest ik me er aan herinneren dat het een kinderboek is en dat het gewoon wat simpeler is beschreven. Gelukkig wende ik hier al gauw aan, en werd het al snel erg spannend.
Ik kan me eigenlijk niet zo heel veel herinneren van de film, dus er was heel veel nieuw voor me. Het was super interessant om te lezen hoe deze wereld in elkaar zit.

Je leest dit boek vanuit het perspectief van Coraline, een erg interessant meisje. Ze is niet de perfecte dochter, heeft een hele hoop fantasie en doet haar best om zichzelf te vermaken. Ze heeft wensen en is erg wijs.
Het was zo leuk om haar stem te lezen! Ze ziet alles zo goed en heeft erg snel ergens een oplossing voor. Ik zou best graag meer van haar willen lezen.

Neil Gaiman, iedereen kent hem wel, zelfs als je nog nooit iets van hem hebt gelezen. Deze man is een legende, en hij schrijft alsof wat in zijn verhalen gebeurt gewoon in het echte leven gebeurd. Dat was echt heel fijn, ik wil zeker veel meer van zijn werk gaan lezen.

Coraline was echt een heel leuk boek om te lezen. Ik kwam er snel doorheen, en ondanks dat het niet een van mijn favorieten is, heb ik er erg van kunnen genieten!

Titel: Coraline
Auteur: Neil Gaiman
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
Aantal pagina's: 174
Sterren: 3,5/5

1 people left comments on: "Coraline - Boek recensie (Boektober week 3)"

  1. Ik ben zo benieuwd naar dit boek! Ik ga denk ik binnenkort de bibliotheek uitpluizen...

    BeantwoordenVerwijderen