Ik herlas Harry Potter and the Philosepher's Stone

vrijdag 15 september 2017


Harry Potter is an ordinary boy who lives in a cupboard under the stairs at his Aunt Petunia and Uncle Vernon's house, which he thinks is normal for someone like him who's parents have been killed in a 'car crash'. He is bullied by them and his fat, spoilt cousin Dudley, and lives a very unremarkable life with only the odd hiccup (like his hair growing back overnight!) to cause him much to think about. That is until an owl turns up with a letter addressed to Harry and all hell breaks loose! He is literally rescued by a world where nothing is as it seems and magic lessons are the order of the day. Read and find out how Harry discovers his true heritage at Hogwarts School of Wizardry and Witchcraft, the reason behind his parents mysterious death, who is out to kill him, and how he uncovers the most amazing secret of all time, the fabled Philosopher's Stone! All this and muggles too. Now, what are they? 

Voor het eerst in twaalf jaar ben ik weer begonnen om de Harry Potter boeken. Dit deed ik omdat ik het al heel lang wilde, en omdat het 1 september was. Het verhaal kende ik natuurlijk al, maar ik wilde toch even vertellen hoe het was.
En een kleine waarschuwing, er zullen spoilers in deze blogpost zitten.

Als eerste. Ik weet echt niet waarom ik hier niet eerder aan ben begonnen, want wat heb ik genoten!
Ondanks dat ik al lang weet hoe het verhaal gaat, was het toch weer nieuw en zo magisch. En het feit dat ik de geïllustreerde editie las maakte het nog veel magischer. Jim Kay heeft zich totaal niet aan de films gehouden, maar echt aan de beschrijving van J.K. Rowling. De illustraties waren zo mooi en kleurrijk, ik werd er echt heel vrolijk.Het is logisch dat een boek niet 100% goed verfilmd kan worden, en dat er ook dingen worden bedacht die in de films niet voorkwamen. Zo vind ik het nog steeds ontzettend jammer dat Peeves de films niet heeft gehaald. Dit is omdat de acteur die hem zou neerzetten de kinderen zo aan het lachen maakte dat de scenes werden verpest. Hij was wel ontzettend grappig in het boek.
Ook Norbert de draak kreeg wat meer aandacht, zo las ik hoe hij werd opgehaald door vrienden van Charlie Weasley, en hoe Harry en Hermione betrapt worden door Filtch.
En dan het spannendste, de zoektocht naar de philosopher's stone. Het trio is er veel meer mee bezig, en dat vond ik heel leuk. Als de drie door het luik op de derde verdieping gaan, komen ze nog een obstakel tegen waarin Hermione kan uitblinken. Dit kon ik me nog herinneren van toen ik acht was, en ik vond het ontzettend leuk om het weer te lezen.

Al zo lang ik me kan herinneren ben ik dol op Harry Potter, en dit boek herinnerde me daar weer aan. Deze wereld is zo mooi, magisch, spannend en geweldig. Ik wilde altijd al naar Hogwarts, en dat wil ik nog steeds. Dit is een wereld waarna ik kan ontsnappen als ik me niet zo fijn voel, maar ook als ik een beetje magie wil voelen. Ik kan echt niet wachten om de rest van de serie te gaan herlezen!
Titel: Harry Potter and the Philosopher's Stone
Auteur: J.K. Rowling
Illustrator: Jim Kay
Uitgeverij: Bloomsbury
Aantal pagina's: 256
Sterren: 5/5

Een reactie posten