Favoriete contemporary #1

vrijdag 29 september 2017
Al sinds ik me kan herinneren ben ik dol op boeken en lezen, maar ik wist nooit echt van gengres af, en wat mijn favoriet is. Tot ruim een jaar geleden. Contemporary boeken zijn de boeken waar ik misschien wel het meest van houdt, en ze doen het altijd wel goed bij me. En omdat ik er zoveel heb, splits ik het op in twee blogposts. Dus hier de eerste vijf!Een boek dat ik al zo vaak zag langs komen, maar waar ik pas meer over kwam te weten toen werd aangekondigd dat Blossom Books hem zou vertalen. Het begon al meteen te kriebelen bij mij, en ik kon niet wachten om het verhaal van Ari en Dante te lezen. Vooral nadat Blossom Books zelf zei dat dit echt een boek voor mij zou zijn.
En oh wauw, ze hadden gelijk. Dit boek gaat over de bijzondere vriendschap tussen Ari en Dante, en dat is het. Eigenlijk gebeurt er niet zo veel, maar toch weer wel. De vriendschap tussen deze twee is zo simpel, maar ook weer niet. Het is zo'n boek die je opzuigt en niet meer loslaat, en je wil alleen maar meer van deze twee prachtige personages weten.Een boek dat misschien een beetje in het straatje als die hier boven past, maar het is toch anders. Een boek die ik veel te laat heb gelezen, en het is geweldig! Simon is homo, maar dat weet alleen zijn pen-vriend Blue. Als een e-mail per ongeluk in de handen van een klasgenoot valt, raakt hij de regie over zijn geheim kwijt. In dit boek lees je hoe Simon struggled met verliefd zijn, zijn geaardheid en school en het is geweldig! Het is met zoveel humor geschreven, en het is ontzettend luchtig. Een boek met hart, en humor. Ik ben enorm benieuwd naar de verfilming.In dit boek lees je alle brieven van Laurel. Brieven naar overleden, beroemde mensen. Brieven waarin ze haar verhaal verteld.
Laurel haar zus is overleden, en omdat Laurel met niemand wil praten besluit ze om haar verhaal via brieven te vertellen. En ik kan niet meer zeggen dan dat het prachtig is, en dat het ontzettend veel met me gedaan heeft. Dit boek wil ik binnenkort graag opnieuw lezen,Ik denk dat heel veel mensen dit verhaal kennen. Zo niet van het boek, dan wel van de film. En deze twee liggen erg dicht bij elkaar.
In dit boek lees je de brieven van Charlie, geschreven naar jou. Charlie is een bijzondere jongen die zijn eerste jaar van de middelbare school in gaat, en dit alles aan jou verteld. Je leest over het verlies van zijn beste vriend, verliefd zijn, nieuwe vrienden, en schoolwerk. Als je dit leest ga je van Charlie houden!En tot slot, mijn favoriet (goh!)! Dit boek gaat over Vic, die nog veel verdriet heeft over de dood van zijn vader. Nadat zijn ongewilde stiefvader zijn moeder ten huwelijk vraagt, loopt hij weg met enkel zijn ipod en de urn van zijn vader. Op straat komt hij een bijzonder groepje mensen tegen, de Kids of Appetite.
Dit boek springt tussen twee tijdsperiodes. De week van de Kids of Appetite. en de dag waarop de hoofdpersonages worden ondervraagt over een moord.
Ik weet dat dit boek veel meningen kent, maar ik ben er dol op. Nee, ik houd er van! Dit boek heb ik al twee keer gelezen, en dat zullen niet de enige keren zijn!Heb jij deze boeken gelezen?

2 people left comments on: "Favoriete contemporary #1"

  1. Helemaal mee eens! Dit zijn ook mijn favorieten! Al zijn er ook veel boeken die ik leuk vind die nog niet vertaald zijn

    BeantwoordenVerwijderen